I forrige uke stilte Lyngedal et skriftlig spørsmål til justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara om Norges brannskole på Fjelldal.

I spørsmålet skrev hun:

– Fagskolen ved Norges brannskole skulle åpnes for studenter høsten 2019. Hva er årsaken til at åpningen er utsatt, og når kan dette tilbudet stå klart?

I sitt svar påpeker statsråden behovet for ny infrastruktur før fagskolen kan starte opp.

– Arbeidet med ny infrastruktur vil følge retningslinjene for statlige byggeprosjekter. Statsbygg vil i løpet av det neste året gjennomføre nødvendige vurderinger i tilknytning til bygging av ny infrastruktur. Samtidig e det slik at den videre etableringen av fagskolen vil avhenge av de årlige budsjettprosessene. Dette innebærer at nøyaktig framdriftsplan og oppstartstidspunkt på nåværende tidspunkt ikke kan tidfestes.

– Det er imidlertid klart at ny infrastruktur ikke kan være på plass i 2019, noe som også innebærer at ny fagskole ikke kan starte opp høsten 2019, skrev Wara avslutningsvis i sitt svar.

For Asunn Lyngedal er dette ikke godt nok. I onsdagens muntlige spørretime vil hun vite hva som må gjøres.

– Åpningen er nå utsatt på ubestemt tid grunnet behov for infrastruktur. Hvilken infrastruktur er det som forsinker åpningen, og hva er ny tidsplan per i dag?

Statsråd Tor Mikkel Wara gjentok deler av svaret han ga skriftlig i forrige uke. Og tilla:

– Det er behov for nytt undervisningsbygg, brannstasjon og kantine. Det er også behov for å gjøre nærmere vurderinger av øvingsfelt og øvingsobjekter. Først må behovet for infrastrukturen kartlegges før budsjett kan legges, sa han.

– Det er ikke overraskende at det kreves undervisningsbygg, kommenterte Lyngedal, og viste til at ordføreren i Tjeldsund ad omveier har fått kjenn skap til forsinkelsen.