Langs fylkesvei 6 Hagebyveien jobbes det med å lage et fortau på en strekning på til sammen 1,4 kilometer, fra Sama-rundkjøringen til krysset Trondenesveien/Hagebyveien. Det er svært trangt langs Hagebyveien, og for å gi entreprenøren nok plass til å jobbe trygt og effektivt, er den delen av Hagebyveien som ligger mellom krysset ved Krokusbakken og krysset ved Trondenesveien nå enveiskjørt, opplyser vegvesenet på sine hjemmesider.

Trafikken som går nordover har tidligere blitt ledet via Trondenesveien, mens trafikken som skal sørover mot byen har kjørt på Hagebyveien.

Snudde kjøremønsteret

Fra tirsdag 10. april ble kjøreretningen snudd, og deler av Trondenesveien ble også enveiskjørt. Som en konsekvens er det ikke lenger tillatt å svinge til venstre og kjøre opp Krokusbakken, hvis man skal til Trondenesveien. I stede må man kjøre noen hundre meter ekstra fram til krysset Fiolbakken/Hagebyveien. Der er det lov å svinge til venstre og kjøre opp til Trondenesveien.

Motsatt er det for dem som skal fra Trondenes i retning byen. De må nå bruke Trondenesveien helt fram til Krokusbakken. Der kan de svinge til venstre og kjøre ned bakken, for deretter å svinge til høyre inn i lysreguleringen på Hagebyveien i retning byen.

STOPP 10 april ble det innkjøring forbudt fra Hagebyveien opp Krokusbakken. Her kan du kjøre ned til Hagebyveien fra Trondenesveien – men ikke motsatt. Enkelte sjåfører ignorere skiltingen, og nå truer politiet med bøter. Foto: Kjell Magne Angelsen

– Det er ganske enkelt ikke plass til at flere store kjøretøy kan møtes midt i Krokusbakken. Vi har vært nødt til å endre kjøremønsteret.

– Håper folk forstår nødvendigheten av dette og viser hensyn, sier Ole Sollid i Statens vegvesen.

Bøter

Men ikke alle har respektert den nye skiltingen i området. Enkelte legger i vei opp Krokusbakken, rett imot de godt synlige «innkjøring forbudt»-skiltene.

Politiet har allerede kjørt kontroller i området, og snakket med trafikksyndere. Foreløpig har de bare formant bilistene om å følge skiltingen.

– Vi kommer til å kjøre flere kontroller. Fortsetter noen å ignorere reglene, vanker det bøter, advarer Svein Heggen ved politiet i Harstad.

Etter planen skal dette nye kjøremønsteret gjelde litt ut i sommeren.

AKTIVITET Deler av Hagebyveien er blitt enveiskjørt. Det foregår omfattende gravearbeider i området, og det nye kjøremønsteret kommer til å vare en stund, varsler vegvesenet. Foto: Kjell Magne Angelsen

Kollektivtransport

Omleggingen får også konsekvenser for busstrafikken. På grunn av veiarbeidet i området er busstraseen nå som følger: Fra sentrum til Trondenes normal rutetrasé igjen. Noe som betyr at bussen kjører Hagebyveien fra Samakrysset til kryss Hagebyveien/Trondenesveien og videre langs Trondenesveien til Trondenes.

På retur fra Trondenes kjøres det Trondenesveien fra kryss Trondenes/Hagebyveien, og ned Krokusbakken til Hagebyveien igjen, og fortsetter til sentrum. Skolebusser til/fra Hagebyen skole kjører som tidligere Hagebyveien – Fiolbakken – Trondenesveien – Krokusbakken–Hagebyveien.

Dette opplyser Troms fylkestrafikk på sine hjemmesider.