Senterleder på Amfi Kanebogen, Lars Holst-Roness, sier at de ansatte er preget av dødsulykken lørdag. En mann i 90-årene ble bekreftet død etter å ha trillet utenfor en trapp med rullestolen sin.

Jurist ved Harstad politistasjon, Runar Robertsen, sier at politiet blant annet skal undersøke om senteret er tilstrekkelig sikret.

- Det blir også gjort avhør, men vi har videoopptak som viser hendelsesforløpet ganske klart.

Senteret skal nå sette opp en sperre som hindrer at rullestoler, barnevogner og lignende kommer til i rulletrappene, sier senterlederen.

Han påpeker at slike sperrer ikke er påkrevet. Det er også skilt på stedet som forteller om rett bruk av rulletrappene.

Imponert etter å ha sett videoopptak

Det er allerede klart at Amfi Kanebogen skjerper sikkerheten i rulletrappene, men at dette ikker er noe som ifølge lovverk er påkrevet.

Les også: Styrker sikkerheten på Amfi Kanebogen etter dødsulykke

Roness sier at han har sett på videoen fra overvåkningskameraene som viser ulykken. Alle opptak er overlevert til politiet.

- På opptakene så ser vi at kundene reagerer umiddelbart. Jeg er svært imponert over de som rykket inn og bisto. Det er ingen tvil om at Harstad-borgerne bryr seg, sier han.

Første gang

I kjøpesenterets historie har flere personer fått illebefinnende og trengt hjelp, men det er første gang at noen har dødd etter en hendelse på senteret, sier Roness.

- Vi har hjertestartere og personell som kan bruke dem, og vi har folk som kan generell førstehjelp. Vi har taklet situasjonene som har oppstått, men noe som dette håper jeg ikke vi opplever i framtiden, sier han.

Roness kaller hendelsen tragisk, og sier at han først og fremst tenker på den døde og de etterlatte.