Ulykken skjedde da mannen trillet ned ei rulletrapp med sin motoriserte rullestol i 12-tida lørdag formiddag.

- Det eneste vi kan si nå er at mannen er bekrefta død. Han pustet, men var ikke ved bevissthet da han ble hentet av ambulansen. Han var død ved ankomst til sykehuset som følge av skadene han fikk, forteller Eirik Kileng ved Politets operasjonssentral i Tromsø.

Politiet oppretter en rutinemessig undersøkelsessak, men mistenker ikke noe kriminelt.

Skjedde ved kafeen

Senterleder Lars Holst-Roness ved kjøpesenteret Amfi Kanebogen bekrefter hendelsen.

- Mannen kjørte en motorisert rullestol og falt ned hele rulletrappa i sørenden av senteret, rett ved kafeen. Han slo i alle fall hodet sitt, så det var en del blod. Både vekter og ansatte hjalp til før politi og ambulanse kom til stedet, sier Holst-Roness.

Fikk førstehjelp

Politiet har ifølge senterlederen tatt med seg rullestolen og video fra stedet. Ut fra videobildene ser det ut til at mannen har vært alene på senteret. Vekteren, som kom raskt til ulykkesstedet, fikk gjort noe grunnleggende førstehjelp og la mannen i stabilt sideleie.

- Han sperret også av trappene og fikk vasket opp en del blod på stedet, sammen med noen av de ansatte, sier senterlederen.

Ansatte får oppfølging

De ansatte som kom til var unge jenter. Disse ble sendt til sykehuset for å få oppfølging etter ulykka, som en del av beredskapsplanen til senteret.

- Dette var en dramatisk hendelse, og de ansatte får hjelp til å takle det som de har vært vitne til. Jeg kommer rett fra sykehuset nå, sier Holst-Roness i 14:30-tida lørdag.

Saken oppdateres