Partileder Trygve Slagsvold Vedum med stortingsrepresentantene Siv Mosleet, Wilfred Nordlund og Kjersti Toppe fra Senterpartiet, kommer mandag 23. april til Evenes flystasjon. Her skal de få en orientering fra Forsvarsdepartementet.

Les også: Forsvarsdepartementet utdyper uttalelser om Evenes

Svein Nilsen, som leder Evenes Senterparti, tar imot partikollegene sammen med samferdselsråd Svein Eggesvik i Nordland og Kurt Jenssen, som er gruppeleder i Nordland Senterparti.

- Jeg er glad for at de kommer hit, slik at vi får vist dem hvilke kvaliteter Evenes har. Vi skal vise fram hva Evenes har å by på, for når man skal ta beslutninger som berører Evenes flystasjon, så er det godt at de får se denne siden av saken også, slik at de har et godt beslutningsnivå, sier Svein Nilsen.

Trygve Slagsvold Vedum står i spissen for det ene dokument 8-forslaget som ligger til behandling i forsvarskomiteen, som stiller spørsmål ved kostnadene knyttet til en nedleggelse av Andøya. I langtidsplanen for forsvaret har Stortinget vedtatt at man skal flytte hovedbasen for maritime overvåkingsfly fra Andøya til Evenes.

Svein Nilsen er klar på at han jobber for å få overvåkingsflyene til Evenes, selv om partiet sentralt har et annet syn.

- Det er takhøyde til å mene noe annet lokalt, og det er forståelse for at jeg vil jobbe til det beste for Evenes, selv om jeg tror Evenes flystasjon vil klare seg uansett, sier Nilsen.

Evenes flystasjon skal også bli fremskutt base for de nye kampflyene F-35.

Etter Evenes-besøket skal delegasjonen videre til Narvik i folkemøte om sykehuset, samt at noen av dem besøker lokallaget i Lødingen.

Les også: - Kan ha blitt feilinformert om Andøya

Svein Nilsen, leder Evenes Senterparti.