Den yngste, Love Alexander på ett og et halvt, begynte nettopp, og den eldste, Helene Cicilie på fem år, går siste året i barnehagen og skal begynne på skolen til høsten. De to mellomste, Saga på to og et halvt og Rune på fire og et halvt år, har ennå noen år igjen i barnehagen.

Flott firkløver

Både driftsleder, Vigdis Hågensen, og de øvrige ansatte synes det er fint å ha et slikt flott firkløver i barnehagen.

– Dette er ganske spesielt, og jeg vet ikke om det har skjedd i Skånland kommune tidligere. De fire søsknene utgjør faktisk en fjerdedel av barnetallet i barnehagen, forteller driftslederen.

Valgte Sandstrand

Mor til de fire, Cicilie Pedersen, er veldig fornøyd med tilbudet barna hennes får.

- I Sandstrand barnehage er det et stabilt og smilende personale som tar seg av barna på beste måte. For øvrig har Skånland kommune en ordning som går ut på at barn nummer tre og fire får gratis barnehageplass, og foreldrene betaler bare kostpenger. Tidligere bodde vi på Gangsås i Harstad, men vi trengte større plass. Grunnen til at vi valgte å flytte til Sandstrand, var blant annet at bygda har skole. Vi har ni barn til sammen, og noen av dem går på videregående, og nå har vi altså de fire yngste i Sandstrand barnehage, sier Cicilie.

Heltidsjobb

På spørsmål om hun har planer om å sørge for flere barn til bygdas barnehage, er hun helt bestemt.

– Nei, nå har jeg gjort mitt. Å ha så mange barn er en heltidsjobb. Mellom de fire yngste er det bare tre år og elleve måneder, så her i huset går vaskemaskinen kontinuerlig, forteller Cicilie som sammen med Rune driver Sandfjellets Dyrepass.