Etter 12 år takker rektor Ole Martin Linaker av som sjef på Heggen videregående skole. I august overtar Tom André Johnsen jobben. Siden 2012 har han vært assisterende rektor på skolen. Nå tar han styringen over skolen med 70 ansatte i en periode som vil bli preget av store endringer.

Fylket har nylig varslet at de vil slå sammen Rå, Stangnes og Heggen.

– Nå starter høringsprosessen, og vi vet ennå ikke om det blir én skole eller flere. Vi skal være med å påvirke og jeg er opptatt av at det blir en god prosess, sier Johnsen.

Vil lytte

Johnsen sier at han som leder vil være opptatt av å lytte til ansatte og elever.

– Det er viktig å skaffe et godt grunnlag før man fatter beslutninger. Samtidig må man være tydelig på at det vil komme endringer i tiden som kommer.

Selv om det kan bli mye nytt for ansatte og elever ved Heggen og de andre videregående skolene de neste årene, vil utviklingen fortsette i kursen som allerede er staket ut.

– Vi skal fortsette på arbeidet vi er i gang med. Skolen har fokus på å være tett på elevene. De siste årene har vi vært veldig flinke til å kartlegge og legge til rette for at elevene kan lykkes ut fra sine behov og utfordringer, sier den påtroppende rektoren.

Les også: Ordfører Torbjørn Larsen i Kvæfjord er skeptisk

To mastergrader

Tom André Johnsen er 39 år gammel, men fyller 40 år i august. Han har tre barn og to mastergrader, én i religionsvitenskap fra NTNU i Trondheim. Den andre mastergraden i ledelse har han tatt mens han har jobbet som assisterende rektor i Harstad.

Før han begynte på jobben ved Heggen jobbet han som lærer i Stavanger. Der ble han etter hvert også ble avdelingsleder og assisterende rektor på St. Olav videregående skole.

– Jeg tror den nye jobben blir spennende. Heggen er en flott skole med mange dyktige folk i alle ledd og mange dyktige elever.