Tidligere i år ble det klart at direktør Ole Jakob Furset ved Sør-Troms museum skulle slutte i jobben. Furset er opprinnelig fra Bergen, men har bodd i Nord-Norge siden han var 20 år.

– Museumsseksjonen i Norsk kulturråd er besluttet flyttet til Bodø fra 2018. Jeg har sagt ja til stillingen som ny – seksjonssjef der, sa Furset, da han kommenterte saken i februar.

– Stillingen som ny direktør ble lyst ut like etter og 15. april gikk fristen ut for å overta jobben som Furset hadde hatt siden 1. november 2000.

– Mandag har vi hatt møte i ansettelsesutvalget ved Sør-Troms museum. Det var kommet inn åtte søknader. Her er søkere fra de fleste aldersgrupper og fra hele landet, sier Kjetil Bjørkelund, styreleder ved Sør-Troms museum.

– Når det gjelder den videre prosessen, så har vi et samarbeid med selskapet Headvisor, sier Bjørkelund.

De tilbyr rådgivning innen rekruttering, headhunting, krisehåndtering, karriere og lederutvikling.

– De vi snakke med kandidatene og utarbeide en liste over søkerne. Når de har gjort sin jobbe vil de kunne komme med en oversikt over hvem som har søkt på jobbe som direktør ved Sør-Troms museum, sier han.

– Jeg har et håp om at jobben med å intervjue kandidatene skal skje forløpene. Målet er at vi skal ha en innstilling klar for styret 15. mai, sier styreleder Bjørkelund.

Stiftelsen Sør-Troms Museum har rundt 27 ansatte og er et konsolidert museum med ansvar for drift av fire avdelinger; Trastad Samlinger, Trondenes Historiske Senter, Anna Rogde, samt vidtfavnende natur- og kulturhistorisk Regionmuseum.

Museet dekker kommunene Salangen, Lavangen, Ibestad, Skånland, Kvæfjord og Harstad og har sin base i egne lokaler i Trondenes Historiske Senter. Museet arbeider for vern av kultur og natur i kommunene.

MAI: Styreleder ved Sør-Troms museum, Kjetil Bjørkelund. Foto: Knut Godø Foto: Knut Godø