Det sier frisøren Kamiran Bekko som driveren frisørsalongen Legend i Harstad.

– Men jeg sliter med at kona sitter i Danmark med vår fem måneder gamle datter. Hun fikk i fjor høst avslag på opphold i Norge, og måtte forlate landet i desember. Da med vår nyfødte datter, forteller Bekko.

– I februar fikk min kone avslag på å få komme tilbake til byen. Jeg er bekymret for at vår datter på fem måneder ikke har rett til fastlege i Danmark. Det er ikke bra. Datteren vår ble født på sykehuset i Harstad i fjor, forteller Bekko.

Han har drevet salongen Legend i Harstad i tre år til sommeren. Han har i sommer vært i Norge i fem år. Han var i Nord-Trøndelag før han kom til Harstad.

– Jeg jobbet som frisør i den nordlige delen av Syria før jeg kom til Norge. Min familie er kurdere. Min kone kommer fra det samme området, sier Bekko.

– Min datter, som er født i Harstad, fikk dermed samme statsborgerskap som sin mor. Hun er derfor blitt syrisk statsborger, forteller frisøren.

Bekko var på besøk hos kone og datter i Danmark i påsken.

– Jeg har fortsatt en drøm om at jeg skal kunne jobbe her i Harstad. Jeg trives svært godt med egen salong. Og jeg trives godt med naboene her i Storgata. Jeg har lært meg språket, og har fast jobb og bosted. Men jeg mangler familien, sier frisøren på Seljestad.

– Jeg vet ikke mye om fremtiden. Jeg kommer til å drive salongen her fram til i sommer. Så får jeg håpe at situasjonen har bedret seg med tanke på å få min kone og datter til Norge, sier Kamrian Bekko, som fortsatt vil kjempe for å få sin familie nordover.

Han har engasjert en advokat for å se på saken.