Geir Tore Jørgensen fra Harstad er en av de to vinnerne som vant andrepremien i Vikinglotto onsdag.

Han ble vekket torsdag morgen med beskjed om at han hadde vunnet andrepremien, og dermed var blitt millionær.

Jørgensen, som skulle jobbe kveldsskift som bussjåfør, forsøkte å knipe noen ekstra timer søvn, men vinnertelefonen fra Norsk Tipping nådde igjennom.

- Har jeg blitt millionær? 1,4 millioner kroner? - Nei, vet du. Nå må du være snill!

Den blide bussjåføren fra Harstad ble dyktig overrasket når han ble vekket med gladmeldingen om 2.-premien i Vikinglotto. Det skriver Norsk Tipping på sin hjemmeside.

Sjekket ikke kupongen

- Onsdag kveld leitet jeg frem kupongen. Men jeg tenkte jeg kunne vente med å sjekke, så den ligger fortsatt på stuebordet. Dette var skikkelig moro. Å, du store mi tid. Dette var en fin måte å bli vekket på. Nå skal jeg jammen stå opp og lage egg og bacon til kona og meg. Vi skal begge jobbe kveldsskift i dag, men nå får vi jo startet dagen skikkelig, sier 63-åringen.

Kjøper bobil

Nå får han og kona oppfylt en drøm de har.

- Noe vi har snakket om, er å skaffe oss en bobil. Før reiste vi til Syden, men vi er litt lei av å ligge i sanda, så å få oss en bobil og komme oss litt rundt hadde vært veldig fint, sier Geir Tore Jørgensen til Norsk Tipping.

- Vi skal om ikke lenge reise til Kristiansand og hente en hund. Vi er dyktig hundegærne og har også slekt der nede, sier harstadværingen, som nå kan oppfylle drømmen om å skaffe bobil å suse rundt i, sier han.

Jørgensen sier han alltid har vært nøktern, og ikke brydd seg så mye om penger. Men han innrømmer at dette var moro.

- I 1982 arbeidet jeg på anlegg, og der tippet vi litt for moro. Da vant jeg 2 x 11 rette og vant 14.000 kroner. I 1982 var jo det en pen slump penger, så da ble det nye hagemøbler og litt av hvert. Men nå blir det bobil, slår han fornøyd fast.

Nordmann vant 319,3 millioner

Den tredje største premieutbetalingen hos Norsk Tipping kom onsdag. En norsk spiller vant 319,3 millioner kroner. Den største er fra 2017: 441,3 millioner kroner i Eurojackpot.

Gjentatte forsøk onsdag kveld førte ikke fram, men torsdag fikk Norsk Tipping endelig fatt i mannen som innkasserte ufattelige 319 millioner kroner i Vikinglotto.

- Jeg er ganske rolig av meg, men det er klart: Dette er helt absurd, men selvsagt også helt fantastisk, sier mannen på spørsmål om hvordan det føles å vinne 319.332.895 kroner.

Da Norsk Tipping fikk mannen i tale torsdag, var han i full gang på jobb. Og jobbe, det har han tenkt til å fortsette med.

- Ja, i hundre prosent også. Det blir "business as usual" framover.

Mannen - som leverte femukerskupongen hos en kommisjonær rett før påske - hadde dagen derpå naturlig nok ikke rukket å planlegge hva hans nye hverdag vil innebære.

- Nei, det er litt tidlig ennå. Men jeg er familiefar, og vil sørge for å ta vare på dem rundt meg, sier han.