Mannen i 50-årene som tirsdag ble pågrepet for et drap på Notodden var kjent fra foreningslivet i Harstad. Harstad Tidende har snakket med flere som kjenner mannen. Felles er inntrykket av mannen som rolig og fredelig.

- Det er forferdelig hvis det er riktig at han har drept noen. Mannen virket ikke voldelig og jeg har aldri sett han voldelig, sier en mann.

Tvert i mot virket mannen alltid å være rolig.

- Det som politiet mener har skjedd er helt uforståelig.

Barn ble funnet i leiligheten

Barnet til den siktede og avdøde oppholdt seg i kvinnens leiligheten da liket ble funnet. Barnet er nå tatt hånd om av barnevernet. Det skal ha vært uenighet rundt omsorgen for barnet.

53-åringen har tidligere vært på Notodden og besøkt sin datter, men i følge politiet har de ingen observasjoner av mannen på Notodden på det tidspunktet kvinnen trolig ble drept, opplyser avisen Varden.

Kaller nyheten sjokkerende

En annen kjenning av den drapssiktede betegner nyheten som sjokkerende.

- Jeg vet ikke hva som har skjedd. Vi kjente hverandre fra foreningslivet, men ikke ut over dette. Jeg har alltid sett på han som en rolig mann, sier han.

Den siktede i 50-årene ble pågrepet under rolige omstendigheter i Harstad tirsdag. Politiet i Harstad sier at alle uttalelser om saken onsdag skal gå gjennom Sør-Øst Politidistrikt.