Småbarnsmoren møtte ikke opp på voksenopplæringen i Notodden der hun gikk, og hennes barn var ikke kommet i barnehagen. Barnet skal ha blitt sett gråtende i gangen i bygningen der kvinnen bodde. Og det var det lille barnets adferd som gjorde at moren ble funnet død rundt 14-tiden mandag, av folk som hadde tilfeldige ærend i bygningen, skriver Varden.

Den drapssiktede bor i Harstad. Han har Tom Ovesen som advokat. Mannen ble tirsdag pågrepet og er avhørt i Harstad.

Dette opplyste politiet under en pressekonferanse på Notodden onsdag klokka 1230. Mannen har i årevis vært aktiv i Harstads organisasjons- og foreningsliv.

Han er siktet for forsettelig drap, og blir framstilt for varetektsfengsling torsdag eller fredag. Politiet tar høyde for at det kan bli endringer i siktelsen etter som etterforskningen går sin gang. Den pågrepne eksmannen er fra Syria. Han nekter for å ha noe som helst med drapet å gjøre.

I mars 2016 anmeldte kvinnen mannen for vold. Saken ble imidlertid henlagt. I juni 2017 skal han ha krenket henne på gata på Notodden i forbindelse med samvær med dere felles barn, en datter på halvannet år. Mannen har aldri bodd på Notodden selv.

I mars 2018 ble kvinnen tildelt fullt foreldreansvar for deres felles barn, etter en sak som gikk for Trondenes tingrett. Drapssiktede fikk svært begrenset samværsrett.

Saken fikk opprinnelig status som «mistenkelig dødsfall». Onsdag fikk imidlertid politiet resultatet fra den foreløpige obduksjonsrapporten med ny informasjon om hva kvinnen døde av. Nå konkluderer de med at hun sannsynligvis ble drept.

I en pressemelding skriver politiet:

– Den avdøde ble sendt til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt. Obduksjonsrapporten viser at kvinnen trolig ble drept.

– Mannen som er pågrepet er kvinnens tidligere ektemann. Paret har et lite barn sammen som nå er tatt hånd om av barnevernet, melder politiet.