En av hodepinene til Harstadpakken er rundkjøringen på Sama. Ikke bare ble den mye dyrere enn først antatt, den har også en farlig fotgjengerovergang som ble sperret kort tid etter at rundkjøringen ble åpnet. Nå som snøsmeltinga har begynt for alvor, har enda en mangel blitt åpenbar: Vann som renner ned i gang- og sykkeltunnelen blir liggende. I tillegg fryser det til når det blir kaldt.

Harstad Tidende har fått flere tilbakemeldinger på dette fra lesere som ønsker at feilen utbedres.

Les også: Her kaller VG rundkjøringen på Sama "Harstads collosseum"

– Har ikke tenkt på alt

Svein Åge Olsen er blant fotgjengerne som ofte går under rundkjøringen på Sama.

– Det er en fin rundkjøring, men man har ikke tenkt på hva som skjer med vannet som renner ned dit fotgjengerne går. Når det regner eller smelter snø renner vannet inn på gangveien. Den siste tiden har det vært speilhålke der, sier Olsen.

Harstad Tidende tok en befaring på stedet og kunne se at vannet ser ut til å samle seg i et felt som er noe lavere enn resten av veien.

– Stripa der du skal gå er lavere enn terrenget rundt og der blir det glatt. Sluken ser også ut til å ligge høyere enn veien. Vannet renner dermed ikke bort når det smelter, sier Olsen.

HAKKET: Mandag har noen hakket bort is ved utgangen av tunnelen ved Coop Extra.Vegvesenet har også steamet opp et sluk.

Mandag morgen gikk han på stedet og så at det var frosset.

– Noen har i alle fall prøvd å grave opp is som dekket sluken, men jeg tror ikke det vil hjelpe.

Les også: Rundkjøringen kostet over 100 millioner kroner

Ser på saken

Tor-Ivar Johnsen i Statens vegvesen sier at de i dag har steamet opp et sluk og håper at det vil bedre på situasjonen. Harstad Tidende ber våre lesere rapportere om det blir bedring eller ei.