Kjøremønsteret langs Hagebyveien har vært preget av smal vei, sperringer og omkjøringer i lange tider. Det jobbes med å lage et fortau på 1,45 km, fra Sama-rundkjøringen til krysset Trondenesveien/Hagebyveien, melder veivesenet.

Det er svært trangt langs Hagebyveien, og for å gi entreprenøren nok plass til å jobbe trygt og effektivt, er den delen av Hagebyveien som ligger mellom krysset ved Krokusbakken og krysset ved Trondenesveien enveiskjørt.

Trafikken som går nordover har blitt ledet via Trondenesveien, mens trafikken som skal sørover mot byen har kjørt på Hagebyveien.

Snur kjøremønsteret

Fra tirsdag 10. april blir kjøreretningen snudd, og deler av Trondenesveien blir også enveiskjørt.

Dette betyr at en del av de som bor og ferdes i området får en litt lengre reisevei. Veivesenet ber om forståelse for denne nødvendige begrensningen en periode, og ber alle som kjører her om å ta hensyn til myke trafikanter og anleggsarbeidere, følge fartsgrensen og følge skiltingen.

Ny retning: Slik blir kjøreretningen mellom kryss Krokusbakken/Hagebyveien og kryss Trondenesveien/Hagebyveien. skisse: Statens vegvesen

Gjelder også buss

Etter planen skal det nye kjøremønsteret gjelde litt ut i sommeren.

Trafikkomleggingen fører også til en endring i bussrutene i området. Det kan du lese mer om på nettsidene til Troms fylkestrafikk.