De siste fem årene har Kristensen hatt Oslo som base. Han har gjennom deltakelse i X-faktor, The Voice og Uhørt bygd seg opp et navn innen norsk pop/rock, har platekontrakt med multinasjonale Warner Music, gitt ut to EP-er og gjort en rekke festivaler og konserter over hele landet.

– Ville glede familien

For tiden er han aktuell med ny EP han ikke helt tilfeldig har kalt «Gressholman».

– Jeg er utrolig glad i familien min, og ville glede dem med å skrive om et sted der vi helt siden jeg var liten og fram til i dag, ofte går turer.

– Faktisk var vi der bare for få dager siden. Det er en ren a cappella låt (kun vokal), forteller Kristian.

– Å bli nominert betyr mye

Vi møter Kristensen for å fortelle at han er en av fem nominerte til Harstad Sparebanks Kulturpris. Det syntes han er både en ære og inspirasjon.

– Det ville betydd mye for meg dersom jeg skulle bli tildelt denne prisen. Ikke minst med tanke på hvor mange store kulturpersonligheter som har mottatt denne tidligere.

– Bare det å bli nominert betyr jo at det jeg har gjort hittil er blitt lagt merke til og verdsatt i hjembyen, selve kulturbyen i nord, sier Kristian.

2009: Under UKM i Kvæfjord i 2009 stod Kristian Kristensen(t.v.) på scenen med a capellagruppen No Name-No Fame sammen med f.v. Martin K. Killie, Inge Bremnes og Truls Stoltenberg

Startet progrockband

Første gang han sto på en scene var han seks år gammel.

– Det var mamma som meldte meg på til audition for Putti Plutti Pott. Jeg ante ikke engang om jeg kunne synge, men det gikk greit, og jeg ble med i forestillingen.

– Etter dette begynte jeg å synge mer og mer hjemme på egen hånd, og begynte på kulturskolen da jeg var 11 år gammel. I 12–13 årsalderen begynte jeg å synge i kor, og valgte senere musikklinja ved Heggen videregående skole.

– Her fikk jeg venner som likte samme musikk som jeg selv, og vi startet progrockbandet «Jackhead», der jeg var vokalist. Mest på skøy startet vi også en a capellagruppe vi kalte No-Name - No Fame som blant annet deltok i X-Factor på TV, forteller Kristian.

Jobber med debutalbumet

I dag finnes det vel knapt noen som har hørt Kristian synge som ikke kan si at mannen har sangstemme?

Undertegnede hørte han synge første gang for om lag 10 år siden, og tør påstå at stemmen hans best kan beskrives med ett ord: Gudbenådet.

For tiden holder Kristian på med det som faktisk blir hans første hele langspillplate. Nøyaktig når den er klar for utgivelse tør han per i dag ikke si noe om.

– I løpet av ett år bør den være klar. Jeg er utrolig fokusert på å få ferdig dette produktet, og har jobbet 12- timersøkter i flere måneder med alt fra tekster og melodier, til produksjon og instrumenter ferdig. Fortsatt gjenstår mye jobbing, og alle låtene er enda ikke i boks.

THE VOICE: Dette er de tre finalistene som kom til finalen i The Voice i 2013 fra Espen Linds lag. F.v. Pål Rake, Geirmund Hansen, Espen Lind og Kristian Kristensen.

– Jeg utforsker fortsatt ulike sjangre, selv om jeg nok må innrømme at jeg henter mye inspirasjon i musikken min fra mitt største idol, Jeff Buckley, sier Kristian og legger til:

Sanger på engelsk

– Dette albumet består utelukkende av låter med norske tekster. Men kanskje begynner jeg å skrive låter på engelsk etter hvert.

–Skal jeg nå min store drøm om en gang å kunne reise på turne til utlandet, er det nok en fordel å ha et visst engelsk repertoar, sier Kristian Kristensen som i løpet av sommeren skal opptre på en rekke festivaler over det ganske land.

– I disse dager spikrer managmentet mitt detaljene for hvor jeg skal spille. Hvor og når vet jeg per i dag ikke, sier han.

Kulturprisen

De nominerte til Harstad sparebanks kulturpris er:

Landsdelsmusikerne Ann Sofi Godø og Runa Bergsmo

Organisten og dirigenten Wolfgang Schmitt

Harstad kunstforening

Artisten Kristian Kristensen

Fotografen Trym Ivar Bergsmo

Tidligere vinnere:

2016: Lars Bremnes

2015: Anne Semb

2014: Harald Troøyen og Per-Kai Prytz

2013: Arne Dagsvik

2012: Marianne Sverdrup Nordeng

2011: Tonje Unstad

2010: Audun Iversen

2009: Birger Carlsen

Prisen består av 50.000 kroner, diplom, krystallvase og blomster. Prisen kan tildeles enkeltpersoner, grupper eller foreninger som har utmerket seg spesielt innenfor kulturlivet i Harstadregionen, som utøvende kunstner(e) eller i arbeidet med å organisere og administrere kulturtilbud av ulik art.

Prisen deles ut i samarbeid med Harstad Tidende.