En kvinne fra Nord-Norge sier at hun først fikk Kristian Eilertsens oppmerksomhet i 2015 på et arrangement i Tromsø i regi av FpU der ungdom fra både Troms og Nordland var til stede.

- Eilertsen var blitt veldig full da jeg og ei venninne skulle legge oss. Han begynte å tulle med at vi skulle gå på hotellrommet hans. På et punkt holdt han meg fast til veggen og ville kysse og sa at han ville ta på meg.

Han skal også ha sagt at "hvis man skal bli noe, så må man ligge seg til toppen", sier kvinnen som da var 16 år gammel.

I ettertid fortalte kvinnen om hendelsen til flere i partiet, uten at hun følte at det fikk konsekvenser for Eilertsen som da var 18 år gammel og FpU-formann.

- De ba meg legge saken bak meg.

- Blir feil på så mange måter

Harstad Tidende har snakket med en venninne av varsleren som også var på samlingen. Hun bekrefter overfor Harstad Tidende at Eilertsen oppførte seg upassende på samlingen.

Varsleren sier at hun ikke synes at Eilertsen fortjener viktige verv i det politiske liv.

- Når du bruker makt på denne måten mot personer som er yngre, så blir det feil på så mange måter.

Til NRK har Eilertsen tidligere sagt dette om den aktuelle hendesen:

– På den nevnte konferansen vedgår jeg at jeg hadde et for stort alkoholinntak. Jeg kom for sent til dag to av konferansen, og jeg hadde veldig aktivt forsøkt å få ei jente til å være til stede på festen. Denne oppførselen beklaget jeg, først overfor konferansedeltakerne i plenum, og deretter for disse to jentene, sier han til NRK.

Eilertsen har tidligere avvist kategorisk at han forsøkte å kysse de to på dette arrangementet.

- Det var heller aldri en del av min beklagelse den gangen. For meg fremstår disse påstandene absurd og uten rot i virkeligheten, sa Eilertsen til NRK.

Sendte sexmelding

NRK, iTromsø og andre har snakket med flere kvinner som sier at de har opplevd seksuell trakassering i møter med Harstad-politikeren.

NRK har snakket med fire kvinner som alle var i tenårene da de sier de hadde ubehagelige opplevelser med mannen, deres opplevelser er skildret i formelle varsler til Frp i kjølvannet av #metoo.

I en annen sak sendte Eilertsen et bilde med teksten "Sex?" til en kvinne som da var 14 år.

Eilertsen har tidligere sagt at meldingene var ment som en spøk.

Oppdatert: Kristian Eilertsen sier at han beklager - men vil fortsatt jobbe som politiker