Kristian Eilertsen, nestformann i FpU, vara på Stortinget og kommunestyrerepresentant i Harstad, sier at han er fornøyd med prosessen i Frps organisasjonsutvalg.

Nylig har utvalget kommet fram til at Eilertsen har brutt partiets etiske regelverk og kom med kritikk av politikeren, men Harstad-politikeren får samtidig beholde medlemskapet og vervene sine.

- Organisasjonsutvalget har tatt varslerne på alvor og hørt på dem, og jeg har fått legge frem min versjon av hendelsene. Dette har vært en ryddig og god prosess der begge sidene av saken må bli hørt og vurdert, sier Eilertsen i en kommentar til Harstad Tidende.

Har hatt en annen opplevelse

Eilertsen sier at saken har gjort han svært bevisst på hans opptreden og væremåte.

Men Eilertsen sier også at han har en annen opplevelse av de faktiske forhold enn hva varslerne har hatt.

- Jeg har avvist innholdet i flere av dem. Dette er også noe jeg har formidlet til organisasjonsutvalget. Nå har organisasjonsutvalget konkludert ut fra en helhetlig vurdering av varslene som har kommet mot meg, det er en konklusjon jeg tar på alvor.

- Jeg skal være den første til å beklage i de tilfeller jeg har gått over streken for hva som er akseptabelt. Dette har vært og er en vanskelig prosess, både for varslerne, for partiet og meg.

Akter å fortsette i politikken

Eilertsen sier at han nå ser framover og ønsker å være en aktiv politiker.

- Når organisasjonsutvalget har konkludert etter det jeg opplever som en grundig gjennomgang, ønsker jeg å se fremover. Jeg vil utgjøre en forskjell for folk flest. Ut over dette har jeg ingen ytterligere kommentarer, sier Eilertsen.