Føyer man til fiolinistene Atle Sponberg, Charlie Siem og Catharina Chen, den ungarske cellovirtuosen Làszlò Fenyö samt pianisten Christian Ihle Hadland, som Sundquist mener er fullt på høyde med Leif Ove Andsnes, burde det være duket for en festival spekket med høydepunkter.

Kvalitet fra øverste hylle

– Kvalitet skal være et stempel på Contrasto, sier Sundquist ubeskjedent.

– Jeg har etter hvert skaffet meg et nettverk av musikere i verdensklasse jeg kan kontakte for å få til Harstad.

– Min målsetting med Contrasto er at folk skal ha lyst til å komme på konserter. Da må jeg først og fremst få tak i de beste musikerne som leverer kvalitet fra øverste hylle.

– Det er jeg som avgjør hvem som skal komme, og jeg som bestemmer hva de skal spille, sier Sundquist.

– Dernest ønsker jeg å presentere den musikken jeg selv syntes er vakker og som berører meg, og som forhåpentlig også berører andre, sier han.

– Årets kunstnerisk høydepunkt

Dersom Sundquist skal peke på hvilken konsert han selv ville valgt, blir han straks i tvil om svaret.

– Huff, nu spør du vanskelig.

Jeg mener alle konsertene hver på sin måte blir helt rå.

– Jeg utelukker imidlertid ikke at det kunstneriske høydepunkt i løpet av hele 2018 i Harstad blir Christian Ihle Hadlands tolkning av Bachs Goldbergvariasjoner.

– Det er rett og slett en opplevelse for livet å se og høre hans måte å spille på.

– I Harstad kirke midt på dagen lørdag slår fiolinsolistene seg løs i en mer uformell setting.

– Der møtes blant andre Arve Tellefsen og Charlie Siem til duell på et Czardas-stykke.

«Snakkiskonsert»

– Årets årstidenesolist er Charlie Siem, som i tillegg til å være supergod å spille også er kjent som supermodell for kjente merker som Armani, Hugo Boss og Dior. En tvers igjennom jordnær og hyggelig person, som stråler på scenen.

– Og sist, men ikke minst bør Liv Rundbergs pianokonsert med fullt orkester og de fire sønnen i Violet Road og datteren på scenen bli årets «snakkiskonsert» i Harstad, sier Sundquist og avslutter:

– Når Arve Tellefsen drar i gang dobbeltkonsert for to fioliner på Røkenes Gård blir det garantert kul på veggene. Og loddtrekning mellom fiolinistene om hvem som skal spille hva underveis.

scoop: Knut Erik Sundquist mener det er et scoop å ha fått superfiolinisten Charlie Siem til Harstad. Foto: Privat Foto: privat