Fylkesråd for utdanning i Troms, Roar Sollied (V) mener at opplæringsstrukturen i Sør-Troms best kan forbedres ved at antall skoler reduseres fra tre til én, med opplæring på to skolesteder.

Sollied skisserer denne måten det kan gjøres på:

  • Heggen og Stangnes videregående skoler slås sammen til én skole og samlokaliseres i nytt bygg på en bynær tomt i Harstad. Skolestedene Heggen og Stangnes skal bestå som egne enheter frem til fysisk samlokalisering i nybygg skjer.

  • Dagens Rå videregående skole organiseres som skolested under Stangnes videregående skole fra 1.8.2018, og som skolested under den nye skolen i Harstad når den er bygd.

  • Konseptvalget setter hovedrammen for oppstart av finansieringssak for ny videregående skole i Harstad der også leie av skolebygg skal vurderes, og for renovering/nybygg på skolested Rå.

- Når utredningen kommer til at nybygg er både billigere og bedre enn renoveringer, blir konseptvalget enkelt. Samtidig kan skolested Rå få langt større betydning for alle i videregående skole i Sør-Troms ved å være en landlig enhet samorganisert med en større byskole, sier fylkesråd for utdanning i Troms, Roar Sollied (V) i en pressemelding fredag ettermiddag.

Les grunnlagsdokumentet for saken her (ekstern lenke)

Sollied sier at det har vært store forventninger om ny videregående i skole i Harstad. Nå håper han på positiv mottakelse.

- Neste skritt blir finansieringen etter at strukturspørsmålet behandles i fylkestinget i juni. Saken må etter hvert videre til Fellesnemda der både Troms og Finnmark er representert, men det er nok ingen av fylkene som tenker å stoppe opp i arbeidet med å utvikle videregående utdanning.

Å samle Stangnes og Heggen, og gjøre Rå mer viktig for Sør-Troms kan være et godt trekk for Rå, sier Sollied.

Rent økonomisk er det billigere å bygge nytt enn å renovere de to største skolene. For Rå er alternativene nybygg eller oppussing.