Nina Einem fra Harstad har solid bakgrunn som journalist og mellomleder i NRK. Hun har siden november fungert som distriktsredaktør i Troms. Før dette var hun redaksjonssjef i ni år.

Hun har erfaring fra arbeid med flere større prosjekter i NRK, blant annet i den sentrale prosjektgruppa for NRKs valgdekning i 2015 og 2017. Hun er styremedlem i Nordnorsk Redaktørforening og for Svarte Natta-konferansen og har også vært med i styret for Barents Press Internasjonal.

Dette skriver NRK i en pressemelding.

- Jeg er svært glad for å få en dyktig, tydelig og handlingskraftig leder som Nina til å lede NRK Troms fremover. Nina blir også et verdifullt tilskudd til regionledergruppa i Region nord, sier regionredaktør Tone Kunst.

Nina Einem sier at hun ser frem til å lede NRK Troms sin nyhetsavdeling videre.

- Vi har planer for utvikling av journalistikk og redaksjon som jeg gleder meg til å ta fatt på fremover sammen med resten av ledergruppa, sier den nytilsatte distriktsredaktøren i Troms.

Den journalistiske interessen hennes ble vekket allerede da hun som 14-åring startet med nærradio i en ungdomsdrevet radio i hjembyen Harstad.

- Jeg fikk tidlig innsikt i journalistikkens rolle og betydning i samfunnet, og viktigheten av den har ikke blitt mindre i dag, kanskje tvert imot. Som leder i NRK er det spennende å få jobbe operativt og strategisk med utvikling av journalistikken videre.