Serien er støttet av Norsk filminstitutt, og er en del av Harstad kinos løft for å styrke kinokulturen i Harstad. Ved å involvere lokale aktører har kinoen tro på at flere i Harstad får et sterkere forhold til film og kinoen.

Først ut er en visning av filmen «Whiplash» (USA, 2015), med innledning av perkusjonist Hans Petter Vabog i Forsvarets musikkorps Nord-Norge (FMKN).

Det skjer på kvelden lørdag 7. april, mens resten av arrangementene skjer på dagtid lørdagen utover april og mai.

– Whiplash er en kritikerrost film om en ung trommeslager som setter livet på hold mens han ofrer alt for å bli en av verdens beste jazzmusikere. Whiplash har gått sin seiersgang på en rekke filmfestivaler rundt om i verden, og hylles av kritikerne som en elektrisk og spennende film man ikke bør gå glipp av, sier kinosjef Helene Hokland.

Hans Petter Vabog er ansatt som slagverker i Hærens musikkorps i Harstad. Han har sin utdannelse fra Griegakademiet ved universitet i Bergen samt Barratt-Dues musikkinstitutt i Oslo. I tillegg til sin stilling ved musikkorpset er Vabog svært aktiv som frilanser i mange sjanger og har jevnlig oppdrag med de norske symfoniorkestrene og ved flere festivaler i inn- og utland. Han har også vært styremedlem for ILIOS, festival for ny musikk i flere år.