De er begge undrende til Harstad kommunes planer for omregulering av dagens friareale ved Fruhallarn til boligformål.

Godkjent av kommunen

– Ikke minst på bakgrunn av at vi har tatt initiativ til å aktivisere og videreutvikle bruken av dette området, og har utarbeidet planer som nå er godkjent av Harstad kommune.

– Våre planer er også innrullert i kommunens handlingsprogram knyttet til anlegg for idrett og fysisk aktivitet for perioden 2018-2030, sier Johansen og Jørgensen.

– Rikspolitiske retningslinjer

I sitt forsøk på å få stoppet omreguleringen fra friområdet til boligområdet, håper de to nå på hjelp fra byens politikere.

– Blant annet på bakgrunn av at denne omreguleringen er i strid med rikspolitiske retningslinjer for barn, og at det ikke finnes erstatningsareal for tap at det aktuelle området.

– Vi mener også kommunens egen boliganalyse fra 2015 utført av Asplan Viak, viser at det er avsatt tilstrekkelig arealer til boligformål helt fram til 2035.

– Og ikke minst vil politikerne kunne bidra til at vi får utviklet dette nærmiljøanlegget der vi planlegger sklieområde for barn, akebakker, sandvolleybane, tennisbane og område for rekreasjon, sier de og legger til:

– For å få nødvenidig finansiering til å gjennomføre de ønskede tiltakene, trenger foreningen en langsiktig bruksavtale med Harstad kommune på minimum 20 år.

Bruksrett

Fruhallarn Miljøforening skriver i sitt brev til politikerne at de allerede har inngått bruksavtale med kommunen ved ordfører Marianne Bremnes.

I brevet fra ordføreren datert 11. september 2017 står det:

«Harstad kommune gir med dette Fruhallarn Miljøforening bruksrett til realisering av foreningens utviklingsplan for opprusting og bruk av dette friområdet. Denne bruksretten gjelder inntil eventuell annen reguleringsplan med annen arealdisponering enn offentlig friområde blir vedtatt. Det tas sikte på å behandle denne reguleringsplanen i løpet av høsten 2017.»

– Vi ber derfor på det sterkeste politikerne om å få sjansen til å utvikle dette friområdet til et attraktivt nærmiljøanlegg, sier Jørgensen og Johansen.

folksomt: løkkebanen vedFruhallarn nærmiljøanlegg er hyppig brukt av barn fra hele Stangnes. Foto: Privat