Han overtar ved månedsskiftet etter Leif Gunnar Rørvik, som går over i en ny stilling i konsernet.

– Bård Sørensen er riktig person til å løfte bedriften inn i en ny tid. Han har gått alle gradene fra bilmekaniker og kundemottaker til selger for Skoda. Han kjenner organisasjonen veldig godt, og har tillit hos de ansatte, sier Rørvik.

Sulland Harstad har 38 ansatte, og omsatte i fjor for 190 millioner kroner.

– Sørensen ble godt mottatt da de ansatte fikk beskjeden. Han har i alle år vært et forbilde for oss alle. Han har alltid vært først om morgenen og gått sist hjem. I tillegg har han en faglig ballast og grundighet i alt han gjør, som igjen har gitt gode resultater, sier Rørvik.

Dobbelt av landssnittet

Bård Sørensen er fra Grovfjord. Gift, tre barn, og har 16 års fartstid i bedriften på Sama.

– Dette gleder jeg meg til. Leif Gunnar har fått på plass gode systemer og rutiner i organisasjonen, så alle er trygge på sine arbeidsoppgaver. Min jobb blir å videreutvikle hans gode arbeid, sier han.

I fire år har han vært Skoda-selger, og han har løftet merket helt opp i norgestoppen.

– Vi hadde i fjor en markedsandel på 11,4 prosent, mens andelen på hele landet er på 5,1 prosent. Jeg mener det skal være mulig å løfte alle merkene våre ytterligere, sier han.

Sørensens oppskrift er tett oppfølging av kundene, og gi dem den ekstra servicen.

– Dialog er veldig viktig for å holde på kundene. Alle er like viktige, og ingen skal føle seg glemt, sier han.

Rykker opp i systemet

Leif Gunnar Rørvik flyttes opp i konsernet etter 2,5 år som daglig leder i Harstad.

– Jeg blir merkesjef for Volkswagen, Skoda og Audi. Jeg skal jobbe tett med de daglige lederne i de åtte forhandlerne jeg får ansvaret for. Det handler om å være mer effektiv, og utnytte synergieffekten av å være stor.

Sulland har 30 butikker i Norge, og omsatte i fjor for 4,9 milliarder kroner. Totalt jobber 900 ansatte i konsernet.

– Dette er en del av en større omorganisering av hele organisasjonen. Jeg gleder meg til å gå i gang med nyjobben. Det vil bli en del reiseaktivitet, men jeg skal ha kontor på Sama, sier Rørvik.