– Åpningskonserten på årets Festspill i Harstad er en spektakulær undervannskonsert utført av fem musikere nedsenket i akvarier. Det skapes en sterk kontrast i den fascinerende og nydelige musikken fra mennesker og instrumenter under vann samtidig som publikum utfordres på egen dødelighet. Med vannet som med- og motspiller leverer de en audiovisuell liveperformance og kunstinstallasjon i ett – fra bølger av velklang til havlignende dyp rumling og dragende melodier av en annen verden.

Det skriver Festspillene i Nord-Norge på sin nettside.

Her kan du se en smakebit av hva bandet har å by på.

– Det krever en hel del trening å fremføre musikk under vann – blant annet i å holde pusten. De fem artistene trener med yoga og pusteøvelser, og har fått undervisning av en fridykker for å kunne være så lenge under vann som mulig. Kompaniet har også brukt mange år på å utvikle helt nye instrumenter for å skape musikk under vann. Resultatet er en konsertopplevelse av usannsynlige melodier som du ikke har sett eller hørt maken til.

Bandet har med seg fem store akvarier de skal spille i, sier festspilldirektør Maria Utsi til Nordlys.

– Vi skal fylle opp akvariene med vann fra Harstad. Dette kommer vi til å måtte bruke en god del tid på å varme opp, sier hun.

AquaSonic presenteres i samarbeid med Ilios-festivalen, og er Festspillene i Nord-Norges gave til Ilios i anledning 25-årsjubileet i 2018.