Hanne CS Iversen opplevde personangrepet i det offentlige rom som svært lite hyggelig.

Skjelt ut

– Å bli stemplet som nazist og rasist er de verste skjellsordene noen kan bruke mot meg. Jeg tar sterkt avstand fra slik ideologi. Når folk kaller Frpere for rasister, så betyr det faktisk at de ikke har kunnskap om hva slags politikk vi står for, sier Iversen.

Det var på jobb som kelner på Utheim sist helg at Iversen ble skjelt ut av en gjest. Skjellsordene kom uten forvarsel.

– Vedkommende var langt fra beruset, så det kan ingen skylde på.

– Blir du skremt etter slike hendelser?

– Jeg blir ikke personlig skremt, men jeg blir skremt over kunnskapsnivået blant folk. Hvis det er en utbredt oppfatning ute blant folk at Frp står for rasistiske holdninger, så har ikke vi politikere klart å formidle vårt budskap, sier Hanne CS Iversen.

Hun mener den politiske debatten de siste tiårene er blitt mer overflatisk.

– I min tidlige politiske debut fantes gravejournalister som dykket ned i saker, og ut fra det fikk vi seriøse debatter. Nå har vi fått det litt for travelt. Vi klarer ikke å sette oss godt nok inn i sakene før vi tar en avgjørelse, mener Iversen.

Hatytringer

Aps Kari-Anne Opsal gikk tidligere i uka ut og tok et oppgjør mot hatytringer, spesielt på sosiale medier.

– Jeg tror ikke problemet er ordene som blir sagt når det går en kule varmt. Ordene bunner sjelden i hat, men heller i manglende kunnskap. Jeg skulle ønske vi får mediene med på å gå dypere inn i sakene for å gi oss mer kunnskap, sier Iversen.

Partifelle og gruppeleder Eivind Stene er blitt stemplet som rasist fra kommunestyrets talerstol. I valgkampen ble han beskyldt for å ville drukne flyktninger.

– Jeg vil ha meg frabedt en slik karakteristikk. Vi i Frp er helt vanlige folk. Vi ser at dersom vi ikke får kontroll med ekstremistene i landet vårt, så vil det gi oss problemer i fremtiden. Selv har jeg like mange venner med en annen hudfarge som alle andre, sier Stene.

Tilstrømming

Rabalderet rundt avgått justis- og beredskapsminister Sylvi Listhaug ser ikke ut til å ha svekket Frp. Tvert imot kunne partiet tirsdag glede seg over tidenes beste meningsmåling på over 20 prosent.

– Vi merker også at stadig flere melder seg inn i partiet. Lokalt har vi fått et titalls flere medlemmer siste uka, sier Stene.

Han sier flere har uttrykt skuffelse over at Listhaug valgte å gå av.

– Men når alternativet var at Jonas Gahr Støre hadde kommet til å overta, så skjønner folk at Listhaug ofret seg for laget, sier han.

– Flere opplever Sylvi Listhaug som svært kontroversiell. Hva mener du?

– Man kan si mye om retorikken som brukes både på høyre- og venstresiden, men jeg personlig er tilhenger av å kalle en spade for en spade. Det er et språk folk forstår. Bomullspolitikk er ikke min stil, sier Stene.

– Gjelder det selv om du vet at du sårer motstanderne?

– Hvis du er klar over at du sårer noen, så skal du ikke gjøre det. Samtidig er det noen som tar utsagn i verste mening. Det mener jeg skjedde i Listhaugs Facebook-post. Hvorfor 22. juli ble dratt inn i denne, forstår jeg ikke den dag i dag. Mange mener denne saken ble til storm i et vannglass, sier Stene.

Han legger til at opposisjonen nå har kvittet seg med en motstander.

– Samtidig har de sluppet løva ut av buret, sier Eivind Stene.

Gikk av: Sylvi Listhaug er nå tilbake som stortingspolitiker.