I interpellasjonen står det blant annet:

– I løpet av februar 2018 har flere av Harstads innbyggere mottatt eiendomsskatteseddel.Det har via kontakt med innbyggere og gjennom avisoppslag blitt uttrykt misnøye med at skatten øker.

– Dette er stikk i strid med de løfter som er gitt med tanke på eiendomsskatten. Den skulle ikke øke inneværende periode. Videre skulle den vurderes satt ned for å kompensere de ekstra utgiftene Harstads innbyggere opplever med Harstadpakken.

– Det faktiske beløp som teller

Til Harstad Tidende sier Stene:

– Jeg forventer at det nå tas grep for å holde disse løftene. Når eiendomsskatten syntes å øke hvert år, må denne økningen kompenseres med å redusere promillesatsen ned fra dagens nivå på 2,8 promille.

– Folk betaler allerede nok. Det nytter heller ikke å skjule seg bak at denne satsen ikke økes i 2018.

– Når folk tar stilling til eiendomsskatten, er det det faktiske beløpet man betaler, og ikke promillesatsen, som betyr noe.

– Resultatet av det som skjer nå er at eiendomsskattebeløpet øker fra år til år, noe som er stikk i strid i forhold til de løfter som er gitt innbyggerne, sier Stene.

I interpellasjonen stiller Stene følgende to spørsmål til ordføreren:

1. Vil ordføreren ta initiativ for å redusere promillesatsen fra 2,8 promille til et nivå som gjør at eiendomskatten ikke øker?

2. Vil ordføreren sørge for at promillesatsen blir årlig justert fremover slik at eiendomsskatten ikke stiger hvert år?

Målet er en nedjustering

Han legger også frem et forslag til vedtak som lyder:

Kommunestyret ber rådmannen snarlig utarbeide en sak som justerer ned promillesatsen for bergning av eiendomsskatt i Harstad.

Målet er at nedjusteringen skal kompensere og utligne for press og prisstigning i markedet. Dette innarbeides i 1. tertial 2018.