I planene for Nordics senter ligger blant annet en etablering av 80 nye boliger.

– Disse boligene skal være bærekraften i selve senteret, opplyste Hansen i sin orientering.

– Potensial for ytterligere vekst

– I tillegg vil et hotell med 150 rom, gode møteromsfasiliteter, restaurant og bar, samt en egen takterrassebar, bli viktige elementer i denne utbyggingen.

– Harstad er en by med et godt hotellbelegg, og som har et stort potensial for ytterligere vekst, ikke minst knyttet til den økte turiststrømmen til landsdelen både sommer og vinter.

– Det er ikke sikkert det er mange nye butikker Harstad sentrum først og fremst trenger mer av, derfor har vi tonet ned kjøpesenterbiten noe.

– Vi ser likevel for oss å legge til rette for serveringssteder, Vinmonopol, treningssenter, bowling, dagligvarebutikk, noen butikker, samt muligheter for ny kino og bibliotek, sier Hansen.

Positive tilbakemeldinger

– Vi satser også på skape en arena for et attraktivt utemiljø gjennom hele året, der store glassfasader mot byen og havet vil gjøre det attraktivt å ferdes også vinterstid.

– Og med 300 nye parkeringsplasser, noen av disse reservert til leilighetene, tilgjengelig for besøkende til sentrum, er disse planene noe vi har fått mange positive tilbakemeldinger på, sier Hansen.

– Hva med kullageret og det gamle saltlageret, spurte Frps Randi Nilsen.

– Kullagerete vil bli ivaretatt på grunn av fasadevernet. Når det gjelder saltlageret er dette i en forfatning som gjør det direkte farlig. Hva som skjer med dette er derfor noe usikkert, opplyste Hansen.

– Opp til politikerne å avgjøre

– Vi henger etter i forhold til turisme sammenlignet med Tromsø, derfor bør hotellkapasiteten øke dersom vi skal få vår del av denne, mente SVs Edvin Eriksen.

– Jeg er derimot mer usikker på om Harstad kommune har penger til å realisere nytt bibliotek og kino. Jeg mener biblioteket ligger godt der det er i dag, men ny kino trenger vi, mente han, og fikk støtte av Børge Ytterstad.

– Vi legger bare til rette for mulighetene, så blir det opp til politikerne å avgjøre realismen i dette, svarte Alf Hansen.

utemiljø: Sommer som vinter legges det opp til at folk skal kunne benyttet utemiljøet i det nye senteret. Store glassflater skal bidra til utsikt både mot byen og havet. Skisse: Jim Myrstad Foto: Skisse Jim Myrstad