I sin uttalelse skriver fylkespartiet:

«Stortinget har vedtatt at rehabilitering skal styrkes, og være det neste store satsingsområdet. [...] Det er rehabiliteringsbehov både nord og sør i Troms, og man må sørge for balanserte løsninger som ikke svekker tilbud og gode fagmiljø, nå aktualisert ved forslag om å legge ned sengeplasser i Harstad.

Et estimert rehabiliteringsbehov i harstadregionen kan ikke baseres på å sammenligne dagens antall senger for lokalsykehusfunksjonen i Tromsø med gjeldende antall i Harstad. Et estimat kan heller ikke basere seg på innbyggertall uten å ta hensyn til aldersfordeling, som er vesentlig forskjellig mellom Hålogaland og Tromsø by.

Rehabiliteringsavdelingen ved UNN Harstad ivaretar befolkningen både i Sør-Troms og nordre Nordland - også ned til bodøområdet. Tilstedeværelse av alternative rehabiliteringstilbud har også betydning for hvordan tilbudet må være dimensjonert. Et økt fokus på rehabilitering i primærhelsetjenesten er strategisk viktig som et supplement til kompleks rehabilitering i spesialisthelsetjenesten, men kan ikke erstatte et slikt tilbud.

Det må være de regionale behovene og de helsemessige argumentene som må legges til grunn for antall senger. Harstad sykehus er det største sykehuset i den mest befolkningstette regionen i landsdelen. Fagmiljøet her må styrkes, ikke svekkes.»