– Vi fant raskt ut at Oslo ikke var noe for vår livsstil. Det ble litt mye mas og stress, og karrierejaget ble etter hvert slitsomt, sier hun.

Ble frarådet å flytte til Harstad

I stedet for å bruke hovedstadens utelivstilbud, brukte de naturen rundt Oslo.

– Der fant vi ro og trivdes aller best, sier hun.

Derfor la det forelska paret en Nord-Norge-plan. Der den første fikk først jobb i Nord. Dit skulle de flytte.

– Da samboeren fikk jobb som kommunepsykolog i Harstad, lurte vi svært på hvor byen lå, og hva den hadde å tilby. Vi hadde nesten ikke hørt om Harstad. Derfor måtte vi google byen, sier hun.

Samtidig ble de frarådet av andre nordlendinger til å flytte til Harstad

– De hevdet Harstad var stygg og at det ikke skjedde noe. Du kan trygt si forventningene var små, da vi kom med flyttelasset, smiler hun.

Naturen gir livet mening

Hennes første tur til Harstad, var i fjor vår. Turen skulle brukes til å dra på visning, for de ønsket å kjøpe bolig.

– Første dagen besto av seks visninger. Heldigvis fant vi en leilighet vi likte og kjøpte den før vi flyttet i juli i fjor.

Da de kom til byen, så de for seg et tidsperspektiv på to-tre år.

– Men akkurat nå kan vi ikke tenke oss noe annet sted å bo, sier hun.

Det er et aktivt par som har funnet roen i byen. Begge er ivrige friluftsmennesker og de er svært ivrige til å bruke naturen i hele regionen.

– Vi bruker ofte fjellene rundt byen og ikke minst har vi mange fantastiske turer på toppene på Grytøya, Senja, Kvæfjord og Lofoten. Det er slike opplevelser som gir livet mening, sier de.

Hun har latt seg imponere over nordlendingens gjestfrihet og lynne.

– Dere er så sykt hyggelige. I Lofoten fikk vi tilbud om gratis bolig, for de ville ikke vi skulle ligge i telt. Hadde vi behov for bil, tilbød de oss bilen deres. Det hadde aldri skjedd i Oslo, slår hun fast.

Har en dyktig læremester

Hun merker også stor forskjell på det å jobbe som advokatfullmektig i Harstad i forhold til Oslo.

– Her er det en helt annen ro. Jeg har fått mye mer ansvar enn hva som trolig ville skjedd i Oslo. Jeg har allerede vært i to rettssaker. Jeg har lært mye de få månedene jeg har jobbet med Finn Håkon Jørstad. Jørstad er veldig dyktig, og er en flink læremester, sier Kjøren.

Det er ikke bare naturen det unge paret bruker. De har også testet ut byens kulturtilbud.

– Vi trenger ikke dusinvis av utestedet og kinoer for å trives. Men vi har vært på kino og på Kulturhuset. Byen har flotte restauranter og kafeer. Det er positive element, og ikke minst nærheten til flyplassen er viktig, for lettere å få besøk av familie og venner, smiler hun.

Nona: Hunden Roger, Siri Kjøren og Kristian Hartmann på Nona på Grytøya., en av deres favorittopper i regionen. foto: PRIVAT Foto: privat
På jobb: Siri Kjøren er advokatfullmektig hos advokatfirma Jørstad. Snart flytter de til toppmoderne lokaler i Cefobygget. Foto: Odd Leif Andreassen Foto: Odd Leif Andreassen
Rødmålheia: Siri Kjøren (t.v.), venninnen Marte Eline Menøy og hunden Roger på Rødmålheia. foto: PRIVAT Foto: privat