I ukevis har det skortet på snøfall. Så «ille» har det vært at løypemaskinene måtte settes i garasjen fordi man risikerte å ødelegge dem på stålis. I helga kom snøen, og straks ble løypemaskinene hentet fram igjen.

Det er tre områder i vårt distrikt som rapporterer om arbeidet med skiløyper på nettsiden skisporet.no: Kvæfjordmarka, Folkeparken og Kilbotn.

I løpet av helga ble det kjørt løyper. Og Kvæfjordløyper rapporterte at de kjørte opp hele løypenettet i går, også Kvæfjordmarka rundt-traseen samt skileikbakken og småløypene ved Skytterbanen.

Som alltid gir Kvæfjordløyper gode råd om smøring av ski på sine nettside.

Kvæfjordmarka rundt

Lørdag arrangeres det åttende Kvæfjordmarka rundt. Med snøfallet som kom i helga ser det lyst ut med tanke på gode løypeforhold.

Kvæfjordmarka rundt er et av ganske få turrenn som arrangeres i fristil, men det kjøres også spor for dem som vil gå klassisk. Renntraseen regnes som lett, og er ei rundløype på cirka 7 kilometer, som gås én, to eller tre ganger, avhengig av påmelding og alder.

Også i Folkeparken er store deler av løypenettet kjørt opp, framgår det av skisporet.no.

Kjører til mesterskap

I Kilbotn ble det kjørt løyper søndag. Men så snødde natt til i går, noe som skapte behov for ny kjøring.

– Det har føket mye igjen, og det har snødd mye, så i formiddag kjører jeg opp spor igjen, sa én av dem som kjører løyper i Kilbotn-marka, Helge Iversen, tidlig i går formiddag.

– Først kjører jeg turløypa til Tennevatnet, så skal jeg kjøre opp løyper som skal brukes tirsdag og onsdag i forbindelse med et mesterskap politiet skal ha, fortalte han.

Det er nordnorsk politimesterskap i langrenn og skiskyting som arrangeres i Kilbotn tirsdag og onsdag.