Han søkte derfor lykken i «storbyen» Tromsø. Men det tok ikke lang tid før han fant ut av små steder kunne være bedre enn de store.

– Jeg søkte lykken i restaurantbransjen i Tromsø, men ingen ville ha en 17-åring som ikke hadde lov til å selge øl. Når jeg på toppen av det hele ble robbet første dagen i ishavsbyen, fant jeg ut at den byen ikke var noe for meg, smiler han.

Han flyttet tilbake til Andørja, og begynte som sjauer på Midnattsol kro og fiskecamp på Engenes.

Rastløs

Han trivdes godt i jobbet, og jobbet hardt, men like før åpningen døde innehaveren. Da byttet han jobb en kort periode, og deltok i byggingen av idrettshallen i Hamnvik. Men forholdene på øya ble etter hvert for små.

– Rastløsheten gjorde at jeg flyttet til Harstad. Jeg hadde ikke jobb, men manglet ikke arbeidslyst, og visste at det ville dukke opp jobbmuligheter, sier Roksø.

Han fikk jobb som bingovert på Redningsselskapets bingo. I to år leste han Olga 28 og Birger 6. før han gikk videre og ble servitør hos Peppes Pizza.

– Jeg ble tidlig klar over salgstalentet. Allerede som ung ble jeg nummer to i en nasjonal flaxloddkonkurranse, sier han.

Da det ble en ledig stilling hos Peppes Pizza fikk han jobb som servitør, og det tok ikke lang tid før han ble daglig leder, og det var han i fem år.

– Jeg har alltid likt å jobbe hardt, vise at jeg duger, sier han.

Friluftsmennesker

I dag er han nestsjef hos Egon Harstad og trives utrolig godt. Han skryter av arbeidsmiljøet.

– Min oppgave er gi en så god service at gjestene kommer tilbake. Det å jobbe med folk er veldig givende, sier han.

Roksø er familiefar, har samboer, Elise (34), og tre barn (Joakim, Leander og Synne).

– Det er helt utenkelig at jeg skal bo andre steder enn Harstad. Vi er friluftsmennesker og hele familien elsker å være ute i naturen. Vi ligger i telt eller drar på lavvoturer. Grilling med ungene i naturen er alltid høydepunkt.

Han trekker fram Alteågen og Hagavannet som drømmeplassene.

– Det er vårt annet hjem. Om vinteren er det Altevågen, og om sommeren bader vi i Hagavannet.

Han mener byen er perfekt for barnefamilier, og de bruker byens tilbud så ofte de kan.

– Lekeland, Grottebadet og Kulturhuset er gull for byen. Også Generalhagen og kirkeparken er gode lekeplasser Det er heller ikke dumt at byen har et godt og variert restauranttilbud. Vi bor i sentrum, og føler på den unike roen som er i Harstad.

Roksø mener bestemt at de store utbyggingene og spesielt veipakken er med på å gi byen et løft.

– De siste par årene har vi merket en økning i antall besøkende hos oss. Det er tydelig at sentrum begynner å våkne sakte til liv etter en lengre dvale. Den gode butikkmiksen med en rekke nisjebutikker trekker folk, sier han.

Dette kan få byen til å blomstre

Han foreslår at området fra Trondenes Historiske senter til Altevågen blir et utendørs museum.

– Bygg opp vikingtuftene i Altevågen og fangeleirene rundt Laugen. Fullfør stien langs sjøen, flere lekestativer i sentrum, og veipakken må ikke koste skjorta. Skjer dette står Harstad foran en ny storhetstid, sier Daniel Roksø.

Fartsfylt: Joakim (foran), Daniel og Leander i hundre på akebrett. Foto: Odd Leif Andreassen
På tur: Elise, Joakim, Daniel, Synne og Leander slapper av ved Haganvannet i kaldt og flott vær. Foto: Odd Leif Andreassen