Det er tre områder i vårt distrikt som rapporterer om arbeidet med skiløyper: Kvæfjordmarka, Folkeparken og Kilbotn.

I løpet av mandagen kjører Kvæfjordløyper opp hele løypenettet, også Kvæfjordmarka rundt-traseen samt skileikbakken og småløypene ved Skytterbanen, melder Kvæfjordløyper på sin nettside.

Som alltid gir de gode råd om smøring av ski når det nå er et par minusgrader ved Skytterbanen: «Smøretips – fiolett eller alternativer: Swix V45/VR50, Rode fiolett 0, Rex fiolett 0-2 eller SkiGo XC rød 0-2.»

Kvæfjordmarka rundt

Lørdag arrangeres det åttende Kvæfjordmarka rundt. Med snøfallet som kom i helga ser det lyst ut med tanke på gode forhold.

Kvæfjordmarka rundt er et av ganske få turrenn som arrangeres i fristil, men det kjøres også spor for de som vil gå klassisk. Renntraséen regnes som lett, og er ei rundløype på cirka 7 kilometer, som gås én, to eller tre ganger, avhengig av påmelding og alder.

Også i Folkeparken er store deler av løypenettet kjørt opp, framgår det av skisporet.no.

Kjører nå

I Kilbotn er løypenettet ikke kjørt opp de siste dagene, skal vi tro nettstedet. Men dette er nok ikke helt korrekt, for vi får vite at det ble kjørt løyper søndag. Men så har det jo snødd en god del i natt, noe som skaper behov for ny kjøring.

– Det har føket mye igjen, og det har snødd mye, så rundt klokken 11 begynner jeg å kjøre opp spor, sier Helge Iversen, en av flere som kjører løyper i Kilbotn-marka.

– Først kjører jeg turløypa til Tennevatnet, så skal jeg kjøre opp løyper som skal brukes tirsdag og onsdag i forbindelse med et mesterskap politiet skal ha, sier han.

Det er nordnorsk politimesterskap i langrenn og skiskyting som arrangeres i Kilbotn denne uka.