Hun tok derfor med seg samboeren og ungdomskjæresten Øyvind Marskar (36) og flyttet til Bergen. Da var hun ferdig med reiseliv på høgskolen, og trodde det var en bransjen for henne. Hun fikk jobb på et hotell i Bergen, men skjønte ganske raskt at hun hadde havnet på feil hylle. Hun tok kontakt med et vikarbyrå, fikk vikarjobb hos Statoil i Bergen.

– I oljebransjen fant jeg meg til rette. Jeg jobbet med helikopterlogistikk, og ble veldig fascinert av en bransje i stor utvikling med mange spennende og utfordrende arbeidsoppgaver, sier hun.

Bergen ble deres hjemby i nærmere seks år. Her levde de ut ungdomslivet, men de fant mest glede i vestlandsnaturen. Men lengselen etter familie og venner slapp aldri taket.

– Bergen er en flott by, men den er egentlig for stor for oss. Derfor bestemte vi oss for å flytte tilbake etter få år, men jeg trivdes så godt hos Statoil, noe som gjorde at til tross for hjemlengselen, ble vi noen år lengre enn vi trodde.

– Måtte tilbake

Men når deres første barn meldte seg, var det ingen vei tilbake. Samboeren fikk jobb på Nav i Harstad, og selv om Mikalsen Marskar ikke hadde jobb, flyttet de nordover.

– Harstad er det perfekte sted for barnefamilier. Det er her vi begge føler oss hjemme, og barna får god kontakt med besteforeldrene. Besteforeldrene er en viktig støttespiller når timeplanen skal gå i hop, sier hun.

For åtte år siden flyttet de tilbake. I mellomtiden hadde de fått nummer to, de hadde et storslaget bryllup i Italia med 60 gjester og han som ble den heldige jobber i dag hos DnB.

Aibel skulle bygge opp en avdeling i Harstad siden de har vedlikeholdskontrakten til Norne, Angelica Mikelsen Marskar søkte, fikk jobb, og nå har bedriften fått vedlikeholds- og modifikasjonskontrakten på Aasta Hansteen. Her har hun jobbet i over seks år, og til tross for noen kuttrunder, har hun stått han av. Hun følger opp dokumentasjon og prosjektleveranser.

– Det har vært perioder jeg har vært usikker, men i dag føler jeg at vi er på tur oppover. Det ert et godt arbeidsmiljø og arbeidsgiveren tar godt vare på oss. Det å ha en spennende jobb er viktig for trivselen, sier hun.

Selv om jobben er viktig, er det likevel noe som viktigere for den unge damen. Familien kommer først.

– Det å bo i en by der man er tett på det urbane og naturen, er avgjørende for valget. Vi kunne aldri ha etablert oss andre steder enn i Harstad. Selv om jeg ikke angrer på årene i Bergen, kunne jeg aldri tenke meg å flytte tilbake. Heller mørketid i nord enn regn i Bergen, slår hun fast.

Griller pølser med barna

Familien Mikalsen Marskar er en aktiv og naturglad familie. Er det noen som arrangerer noe, stiller de opp. De er friluftsmennesker og storforbrukere av naturen rundt byen. Barna Liam (4) er ivrig på ski, og Caroline (7) danser og liker å gå på ski.

– I Folkeparken er vi ofte hele året. Ingenting er bedre enn å ta med barna i Folkeparken på en skitur, eller vi lager bål og griller pølser. Her har barna store områder der de kan leke i trygge omgivelser. Vi liker også å gå på fjellturer, og etter at vi flyttet til Holtet, er veien til Hinnstein kort.

Hun er ikke enig med dem som hevder det ikke skjer noe i Harstad.

– Selv om det ikke er verdens største by, synes vi det skjer mye. Vi deltar på barneskirenn, bruker tilbudet på Kulturhuset, Grottebadet. lekeland og Fabeløya. Også Generalhagen er en fin lekeplass for barna, sier hun.

Favorittstedet: Familien Mikalsen Marskar på en av sine mange skiturer i Folkeparken, som er favorittplassen til Øyvind, Angelica, Liam og Caroline. Foto: Odd Leif Andreassen Foto: Odd Leif Andreassen
Spennende jobb: Angelica Mikalsen Marskar har en utfordrende jobb på Aibel, og hun mener at skal ungdom etablere seg, må byen kunne tilby spennende jobber. Foto: Odd Leif Andreassen
FAMILIE: Øyvind og Angelica Marskar ville bo nær resten av familie da de fikk barn. Foto: Odd Leif Andreassen