Selv om det fortsatt er en stund igjen til 8. oktober, er arrangørene av årets arrangementer rundt markeringen av Verdensdagen for psykisk helse godt i gang med forberedelsene.

Vil nå ut til flest mulig

– Flere av brikkene for årets program er allerede på plass. I år vil mye foregå i Nordic Hall, noe som betyr at vi satser sterkere enn noen gang tidligere på å nå ut til flest mulig med vårt budskap, forteller Marit Kristiansen, demenskoordinator i Harstad kommune, Else Marie Stenhaug, daglig leder ved Fontenehuset Harstad, Ann Kirsti Brustad, Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse, Kathe Grønlund, Bikuben RBS og Kristoffer Rubach ved Harstad bibliotek.

Alltid se håp

Offisielt markeres Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober over hele verden, men arrangørene i Harstad har valgt å starte allerede 8. oktober med sine arrangementer.

– Vi har valgt å gjøre dette for å få hele kabalen til å gå opp med de mange arrangementene vi planlegger. Vi vil markere verdensdagen med ulike arrangementer hele den påfølgende uken.

– 8. oktober har vi fått den kjente polfarer Steffen Dahl som hovedforedragsholder i Nordic Hall.

–Han vil fokusere på tema om å være raus, om det å mestre og det å alltid se håp, uansett hvor mørk situasjonen måtte være, forteller de fem.

Talentiade

– Første del av denne dagen har vi også invitert alle 9.- klasseelevene ve ungdomsskolene i byen, pluss elevene ved Harstad Folkehøyskole på Trondenes.

– I tillegg invitert vi alle organisasjoner og foreninger som bidrar til ulike tema innen psykisk helse.

– Etter lunsj denne dagen arrangerer vi det vi har kalt en talentiade, der vi oppfordrer til å stille opp på en «Speakers Corner» for å fortelle om sine opplevelser innen psykisk helse, eller rett og slett vise fram talenter man mener å være i besittelse av.

– Da handler det også om å være raus, og dele sine ulike opplevelser med andre

– På kvelden kjører vi samme program, nå med foreldre, pårørende og andre interesserte i en forhåpentlig fullsatt Nordic Hall, sier de fem.