Det sier Cecilie Myrseth. Hun ble under søndagens valg gjenvalgt som leder i Troms Arbeiderparti for to nye år.

Myrseth kommer fra Lavangen og ble valgt inn på Stortinget i 2017.

Kari-Anne Opsal fra Harstad ble søndag valgt til nestleder sammen med Nils Ole Fosshaug fra Målselv.

– Kari-Anne vil ha hovedansvaret for programarbeidet som skjer i forbindelse med sammenslåingen av Troms og Finnmark, forteller Myrseth.

Det var noen av rokeringene som skjedde i styret i Troms Arbeiderpartiet sitt årsmøte i Tromsø sist helg. Malin Bredal Woll fra Salangen er også ny i styret. Det samme er Tonje Tunstad fra Dyrøy. Hun er valgt til kvinnepolitisk ansvarlig i fylkesstyret til Troms Ap.

Troms Ap har årsmøter hvert andre år.

Acer og EU

Det har stormet rundt Acer og EUs krav om en uavhengig reguleringsmyndighet. Arbeiderpartiet vil ha garantier fra regjeringen, mens LO vil vente. EØS-avtalen er vår inngangsbillett til EUs indre marked, og vi er i ferd med å oppdage at vi slett ikke får gratis inngang.

– Dette er noe vi i Troms har debattert i helga og vi er klar på vår motstand når det gjelder EUs krav, sier Myrseth, om den pågående energidebatten Norge har med EU.

LO og over halvparten av partiets ordførere sa nei, likevel går Ap inn for å si ja til EUs tredje energimarkedspakke og energibyrået Acer. Det vedtok Aps landsstyre onsdag, meldte aftenposten.no da.

Justisministeren

– Det var også en del sterke meninger om justisministeren og hennes meninger om Ap. Mistilliten til justisminister er fortsatt til stede.

Utspillet om Arbeiderpartiet og terroristers rettigheter opp mot nasjonens sikkerhet var budskapet Sylvi Listhaug kom med i sin tid på sosiale medier.

Utspillet skisserer at Arbeiderpartiet står i veien for å ivareta nasjonens sikkerhet, noe Norges nest største parti og landets historiske moderparti selvsagt ikke kan akseptere å ha på seg. Listhaug har nok tenkt at hennes eneste sjanse til å få Ap til å snu var å sette dem i en slik forlegenhet, skrev George Gooding, i en kommentar Nettavisen tidligere denne uke. Han er kommentator og mediekritiker.

– Arbeiderpartiet i har ikke tillit til justisministeren og det er nå opp til KrF samvittighet i Stortinget med tanke på mistillit, mener Myrseth.

– Vi kan ikke godta slike hatytringer og vil fortsatt ta kampen opp mot dette. Vi vil fortsatt ha lys på nettrollene, sier Cecilie Myrseth, om noen av sakene som ble debattert under årsmøtet til Troms Arbeiderparti i helga.

GJENVALGT: Cecilie Myrseth ble gjenvalgt som leder av Troms Arbeiderparti i Tromsø søndag. Foto: Marius Fiskum