Kulturmønstringa som denne gang ble arrangert i Skånlandhallen, startet fredag med diskotek, og lørdag ble årets UKM offisielt åpnet av ordfører Helene Berg Nilsen. Da ble også kunstutstillinga åpnet av Odd Halvdan Jakobsen som er leder for UKM i Troms.

Årets UKM hadde flere utstilte kunstarbeider enn tidligere, og kunstverkene spente over en lang rekke uttrykk som tegninger, malerier, foto og ulike installasjoner.

Kunstinteressert

12 år gamle Iris Storelv-Rabone fra Evenes stilte i år ut bilder for tredje gang, og hun har tegning og maling som sin store interesse.

– Jeg var ikke mer enn to år da jeg sto ved stuebordet og tegnet. Det var akkurat så vidt jeg rakk opp, og denne interessen har jeg fortsatt.

– Egentlig liker jeg best å male, for da kan jeg blande fargene slik jeg ønsker. Det siste året har jeg gått på kunstkurs ved ETS Kulturskole og har hatt Merethe Torbergsen som lærer.

– Jeg henter inspirasjon fra bilder jeg ser på nettet, men jeg forandrer dem slik at jeg får mitt eget uttrykk. På skolen er selvfølgelig kunst og håndverk det artigste faget, og jeg er helt sikker på at jeg kommer til å fortsette å tegne og male.

Inna imponerte

Søndagens sceneshow talte 26 nummer og inneholdt alt fra folkeeventyr, hiphop og turn til viser, pop og opera. UKM-konseptet er å få ungdom til å tørre å vise hva de holder på med på jente- eller gutterommet enten det er sang eller musikk.

De vi så på scenen for tre-fire år siden som litt nervøse debutanter, møter vi nå igjen som selvsikre sangere og musikere. Også i år var det stor spredning, og selvsagt var det de eldste som imponerte mest.

Evenesjenta Inna Marja Amundsen her vel egentlig imponert hver gang hun har deltatt i UKM. I år fremførte hun operasangen «Barcelona», skrevet av Queens frontfigur Freddy Mercury, og ingen var i tvil om at vi kommer til å høre mer fra henne.

Instrumentalister

Blant instrumentalistene gjorde Linus Johansen et sterkt inntrykk med en jazzversjon av Scott Joplins «The entertainer», og Emil Sverrisons imponerte med gitarsoloen «The loner» av Gary Moore.

Det samme gjorde 19 år gamle Marcus Aarsund som er en veteran i UKM-sammenheng. Han fremførte sin egen, fengende vise «Hennes navn var Ida» på klingende nordnorsk.

Sander Røberg, som avsluttet det varierte sceneshowet med en forrykende trommesolo, bekreftet at talentene blir tatt vare på og gis en fantastisk mulighet gjennom UKM.

OPERA: Inna Marja Amundsen imponerte stort med sin versjon av «Barcelona». Foto: Per Jan Pedersen
KUNSTINTERESSERT: Iris Storelv-Rabone stilte ut flere bilder på årets UKM. Foto: Per Jan Pedersen
ADELE: Maia Noble-Strand framførte Adele’s «Rolling in the deep». Foto: Per Jan Pedersen
JAZZ: Linus Johnsen spilte en jazzversjon av «The entertainer». Foto: Per Jan Pedersen
TROMMESOLO: Sander Røberg hadde det gøy bak trommesettet. Foto: Per Jan Pedersen
DELTAKERREKORD: Over ett hundre ungdommer fra ETS var involvert i helgas UKM. Foto: Per Jan Pedersen