Det sier forfatter Heine Bakkeid (44) fra Kvæfjord. Han kom 1. mars ut med krimromanen «Møt meg i paradis».

Lørdag formiddag var han på plass nos Norli bokhandel i Amfi Kanebogen for å signere sin siste utgivelse på Aschehoug Forlag. Senere på dagen skulle han på signeringstur til en kjøpesenter i sentrum av Harstad.

– Hvis jeg skal lese krim av andre norske forfattere, så er Jo Nesbø en av mine favoritter. Han er i likhet med meg Tottenham-supporter. Det samme er Anne Holt. Ikke dårlig at tre av oss er på samme forlag, sier Bakkeid.

– Jeg møtte Jo Nesbø for første gang i en lunsj for tor år tilbake. Han bak meg snakke. Han vil tippe hvor i Norge jeg kom ifra, minnes Bakkeid.

– Han endte opp med Bjerkvik-området. Jeg synes han var nær med tanke på at jeg er oppvokst i Gratangen og senere i Kvæfjord, sier Bakkeid.

Kommende torsdag skal han ha boksignering i hjembygda på Borkenes.

– Det er Anne Semb som holder i trådene på det opplegget. Mener at det skal være i Fårebygget, sier forfatteren, som er glad for å møte noen av de leserne han har lokalt.

Bakkeid har allerede oppnådd å bli gitt ut i 10 andre land utenfor Norge. Han lot seg inspirere av forfatter André Bjerke i yngre dager.

– Senere leste jeg alt av Gunnar Staalesen og deretter Jo Nesbø. De har vært en inspirasjonskilde til å begynne å skrive krim. «Møt meg i paradis» er den andre boken i en serie jeg skriver nå. Den som jeg gir ut nå var jeg ferdig med i januar, sier han.

– Noen dager senere startet jeg opp på bok nummer tre i serien. Jeg har kommet et bra stykke på vei, sier Bakkeid, om noen av planene i månedene som kommer.

Han regner også med på at det blir flere turer til Oslo i forbindelse med bokutgivelsen nå i mars. Han har allerede krysset av en tur til hovedstaden for å få med seg konsert med bandet «Metallica.

Bakkeid’s siste bok går i disse dager ut i sitt tredje opplag. Det vil si at han nærmere seg 10.000 utgivelser av sine nye bok.

– Det er et stykke opp til Nesbø sin siste bok på samme forlag. Mener at nyutgivelsen «Macbeth» er trykt i 130.000 eksemplarer, sier Heine Bakkeid, der han sitter ved et lite bord ved Norli bokhandel i Amfi Kanebogen.

Han rekker å signere flere bøker før vi takker for oss.

Heine T. Bakkeid er født i 1974. Han vokste opp i bygda Belnes i Gratangen i Troms – og senere i Kvæfjord.

I 2005 debuterte han med ungdomsromanen «Boblejim ¿ spesialagenten». «Uten puls» (2006) var hans første roman for voksne.

I tillegg har han skrevet ungdomsromanen «Hjerteknuseren» (2008) og fire bøker i «Dr. Schnabels krønike» – «Vampyrjegeren» (2010), «De dødes hus» (2011), «Eksorsisten» (2012) og «Knokkeløya» (2013).

«Jeg skal savne deg i morgen» (2016), med den tidligere avhørslederen Thorkild Aske i hovedrollen, var Bakkeids første krimroman. «Møt meg i paradis» er en frittstående oppfølger til denne.

FORFATTER: Kvæfjord-bosatte Heine Bakkeid signerte lørdag sin siste bokutgivelse hos Norli i Amfi Kanebogen. Han er bosatt på Borkenes med kone og tre barn. Foto: Tore Skadal