Retenk ble arrangert for første gang av Sør-Troms regionråd i 2016. Nå gjentar de suksessen. Men denne gang er det bestemt å arrangere sammen med Ofoten regionråd, da målet er å nå aktører i hele storregionen.

Planleggingsstart

Sist uke hadde administrasjonen i de to regionrådene første planleggingsmøte for Retenk. De to regionrådene ser også for tida på mulighetene for å slå seg sammen til ett råd, når fylkes- og kommunekartet tegnes opp på nytt fra 2020.

– Det pågår større prosesser for å samarbeide nærmere regionene imellom. Å arrangere Retenk sammen passer godt inn i det arbeidet, sier Sigbjørn Astrup, prosjektleder hos Ofoten regionråd.

– Vi i administrasjonen tror at Ofoten og Sør-Troms ligger så nært hverandre at regionene i større grad kan samarbeide om konferanser, legger daglig leder Elisabeth Storjord til. Årets Retenk skal arrangeres den 24. oktober i år. På det første planleggingsmøtet konkluderte de to administrasjonene med at de nylig vedtatte næringslivsstrategiene i begge regionene, har sammenfallende tema som vil få fokus i konferansen. Disse er regional tenkning, entreprenørskap, trender, nytenking, innovasjon og kompetanse.

Ungdom viktig

– Fokus på unge skal være med innenfor alle temaene. Spesielt innenfor temaet kompetanse er det veldig naturlig å dra inn de unge. Her er det også på sin plass at UiT Campus Harstad og Narvik får en rolle, sier prosjektleder Nina Dons-Hansen i Sør-Troms regionråd.

Innenfor nytenkning og innovasjon, har de snakket om at forsvarets nysatsing på Evenes kan passe inn som tema.

Men før alt spikres skal ordførerne, næringsforeningene og næringssjefene trekkes inn i arbeidet med programmet.

Styrer unna andre

Dons-Hansen sier de med å legge konferansen til slutten av oktober har prøvd å styre unna andre konferanser, både i byen og i regionen. Konferanser kommer ikke tett som hagl i regionen, så det lar seg gjøre.

– Jeg håper Harstad er på tur til å bli en konferanseby! Jeg tror potensialet absolutt er der for å fylle opp Nordic Hall langt oftere enn i dag. Både hoteller og næringsliv kan tjene på det, sier Dons-Hansen.

Hun mener markedet er der, hvis man treffer de rette målgruppene og har relevante tema.

Retenk hadde rundt 200 deltakere i 2016. Nå håper de på flere.

De tror at Retenk kan få større betydning når man løfter blikket sammen, og lager et program som speiler utfordringer og muligheter i begge regionene.

– I år blir det i Harstad, neste gang er målet å arrangere i Narvik. Når det blir fasiliteter i Evenes, kan man etter hvert arrangere der, sier Dons-Hansen.

JOBBER SAMMEN: Elisabeth Storjord og Sigurd Astrup i Ofoten regionråd jobber sammen med Sør-Troms regionråd om konferansen. Foto: Privat