Det har Ibestad vist etter at de tok et skikkelig hopp og grunnla nærings- og motivasjonskonferansen «Store ting kan skje på små plasser». I løpet av kort tid har denne konferansen tatt en posisjon som ledende på konferansesida. Et debut-år med kjendiser som langrennssjef Vidar Løftshus, sandvolleyball- og næringslivskjendis Bjørn Maaseide og konferansier Bjarne Brøndbo var med på å begeistre et fullsatt Ibestad kulturhus. Det ga arrangørene muligheten til å bli regionens midtpunkt dagen før frikjørere fikk slippe utfor kommunens mange fjellsider.

– Jeg tror at vi er på god vei til å skape en konferanse som skal holde holder samme gode kvaliteten som vi opplevde i fjor, sier næringsansvarlig i Ibestad kommune, Terje Andreassen, før han går nærmere inn på historiens andre utgave av konferansen.

– Spennende konsept

Akkurat som i fjor er det flust med kjendiser i rekken av foredragsholdere. Det er også mulig å få se under årets konferanse onsdag 21. mars. Da er det nok en gang slått på stortromma. Og det er også funnet rom til 50 ekstra sitteplasser i Ibestad kulturhus.

– Vi har navn som rallysjåføren Andreas Mikkelsen på programmet. Den velkjente syklisten Thor Hushovd kommer til oss med et nytt foredrag. Det samme gjør OL-gullvinner og programleder Tom Stiansen og Norges mest kjente blogger, Sophie Elise Isachsen. I tillegg krydres dagen med sterke foredrag fra Bente Steien, Hans Kristian Gjøvik, og May Britt Paulsen, sier Andreassen om foredragsholderne.

Mot slutten av dagen vil en paneldebatt bli sjøsatt. Her vil temaet være hvordan man faktisk skal lykkes med å skape store ting på små plasser. Her vil Harstad-ordfører Marianne Bremnes, Ibestads ordfører Dag Sigurd Brustind og Salangens ordfører, Sigrun Wiggen Prestbakmo danne panelet sammen med Nordic-sjef Sverre Utvåg og Harstad Sparebanks banksjef, Tore Karlsen.

Han understreker også at folket som setter kurs for Ibestad på konferansedagen 21. mars vil få se flere kjentfolk i flere roller denne dagen.

– Bjørn Maaseide holdt foredrag for oss i fjor. Han ble såpass imponert over det han fikk se at han setter kursen tilbake til konferansen i år. Han vil være konferansier i år, sier Andreassen.

Han understreker også at det vil komme musikalske innslag gjennom dagen.

– Ved flere anledninger vil Knut Erik Østgård stå for musikalske bidrag under konferansen. Dagen vil også avsluttes av at Lars Lillo-Stenberg avholder en minikonsert.

Regionalt samarbeid

Konferansen er et samarbeid mellom Troms fylkeskommune, kommunene i Harstad, Ibestad og Salangen og regionale næringsaktører. Dette konseptet har ført til at fylkesråd for næring og kultur, Sigrid Ina Simonsen, har latt seg begeistre. Hun er tydelig på hvor viktig denne konferansen allerede har blitt for regionen.

– Det er veldig fint å vise fram at slike konferanser kan avholdes på Ibestad. Med det viser man at det er mulig å få til store konferanser på et lite sted. Dette er også midt i smørøyet for hva fylkeskommunen ønsker å prioritere, nemlig aktivitet i hele regionen. Samtidig er det ikke vanskelig for oss å støtte opp om dette. Vi vet at det står flinke folk bak, som vil arrangere en solid konferanse.

Med godt økonomisk fundament har man likevel unngått at dette skal bli en kostbar affære for publikum.

– En drøy prislapp ville vi unngå. Alle skal føle at det skal være økonomisk overkommelig å ta turen.

KONFERANSE-SLIPP: Harstad Sparebanks Frank Kulseng, fylkesråd for næring- og kultur Sigrid Ina Simonsen, næringsarbeider i Salangen kommune Ingrid Berg Frantzen og næringsansvarlig i Ibestad Terje Andreassen ser fram til at store ting skal skje på øya som bades i sol i bakgrunnen. 21.- mars har firkløveret stor tro på at fjorårssuksessen følges opp under konferansen «Store ting skjer på små plasser». Foto: Ivar Hjelvik
FOREDRAGSHOLDER: Thor Hushovd har blitt en Ibestad-venn etter sin nære tilknytning til Arctic Race of Norway. Under årets konferanse i Ibestad kulturhus stiller han med et flunkende nytt foredrag. Her sammen med nestor for konferansen, Knut-Eirik Dybdal. Arkivfoto: Andreas Isachsen