I fjor var konseptet «Ledelse i storm og stilla», under tittelen «Medvind». Vær og vind kan lett sette ord på ulike problemstillinger i arbeidslivet.

– Vi ønsker å bringe fram det positive med lederskap, og er opptatt av å løfte fram suksesshistorier fra det lokale næringslivet. Det vil fortsatt være målet, og vi jobber nå med tema og foredragsholdere for neste konferanse, sier Ramona Hegrenes, markedssjef i Harstad Tidende.

De har mange gode navn på blokka som foredragsholdere neste gang, men programmet er ikke landet enda. Dato for neste Lederkonferanse i Harstad er satt til 12. september.

Vil komme igjen

Tilbakemeldingene etter den første konferansen i fjor høst, har vært strålende.

– Hundre prosent svarte at de vil komme tilbake. De ga gode tilbakemeldinger både på form og innhold, sier Hegrenes.

Konferansen hadde opp mot 80 deltakere første gang. Arrangørene håper på minst like mange til høsten.

Sist gang var det fire næringslivstopper lokalt som holdt innledende foredrag, før deltakerne sammen fikk anledning til å reflektere over budskapet over bordet.

– Vi ser at folk ønsker å høre om lokale suksesshistorier. Jeg tror det er litt etterspørsel etter konferanser i byen, så potensialet er der, men jeg tror heller ikke det er lurt med for mange konferanser. Men det ligger mange muligheter i å være en nisjekonferanse. Vi er en fagkonferanse som er litt smalere i programmet sammenlignet med for eksempel Harstadkonferansen, som er en bred «feel-good»-konferanse. sier Hegrenes.

Så lenge det er interesse for temaet som en konferanse har fokus på, mener hun likevel vi kan få se en oppblomstring av konferanser i Harstad.

– Harstad er i ferd med å ta en sterkere posisjon i konferansemarkedet, og det tror jeg har sammenheng med ei sterk utvikling i regionen. Vi tok initiativ til en konferanse fordi vi savnet en arena der folk kan komme sammen om dette temaet, og være aktive deltakere, legger hun til.

Ingen kongressby

– Kunnskapsparken jobber med å heve styrekompetansen i byen, med mål om å profesjonalisere styrer og bedrifter i byen. I stedet for å gjøre det på en teoretisk måte, vil vi heller vise fram gode eksempler i konferansen som andre kan kopiere på sin måte, sier Jørgen Bratting i Kunnskapsparken, som arrangerer sammen med Harstad Tidende.

Om Harstad som konferanseby sier han:

– Harstad er ikke en by for de store kongresser, men for konferanser som er store nok til å passe i Nordic Hall. Her er mange gode konferanser, men romkapasitet og lokaler setter sine begrensninger, sier han.

Selv om lederkonferansen er lokal, ble den markedsført i hele landsdelen, og hadde tilreisende deltakere fra både Lofoten og Vesterålen.

Fotballkonferanse

En annen litt mer erfaren konferanse, som gjør seg klar til den tredje i rekken, er Nordnorsk Fotballkonferanse. Her inviteres trenere i fotballklubber fra hele landsdelen, for å øke kompetansen. Deltakelsen er godkjent til å gi 10 poeng som etterutdanning for UEFA B lisens.

– Det vil være knallgode navn som vi gleder oss til å presentere fremover. Dette blir en faglig god konferanse og hyggelig samvær med mye nettverksbygging, sier Mona Kristine Rosvold, administrerende direktør i Harstad Tidende.

Fotballkonferansen går av stabelen helgen den 3. og 4. november, og arrangeres av Harstad Idrettslag, Hålogaland Fotballkrets og mediehuset Harstad Tidende. Første gang konferansen gikk av stabelen hadde de 93 deltakere, og i 2017 hadde antallet økt til 130 personer, med deltakere fra Bodø i sør til Skjervøy i nord.

FAGKONFERANSE: Mona Kristine Rosvold, administrerende direktør i Harstad Tidende og Dag Jøran Olsen, sportslig leder i HIL, planlegger ny fotballkonferanse til høsten. Foto: Tone A. Karlsen Foto: Tone Anita Karlsen