– Jeg har valgt å selge kafeen da jeg har innsett at jeg med min mekanikerutdannelse ikke kunne drive med dette særlig lenger. Det er også et faktum at uten skjenkebevilling og mulighet for å selge varm mat, er det vanskelig å drive med særlig overskudd, sier Kossmann.

– Da jeg startet hadde jeg et ønske om å kunne selge ekte norsk og nordnorsk husmannskost, ala det Kaffistova i sin tid gjorde. Det lot seg ikke gjøre, men den nye eieren, som har kokkeutdannelse, har planer om å legge til rette for dette når han overtar.

–For øvrig blir det meste som før, med sjokolade og alt det andre vi hadde å tilby, sier han.

– Det er med blandede følelser jeg nå legger inn årene. Jeg har hatt en utrolig tett og god dialog med mange av de gruppene med kunder som har hatt faste bord her over lang tid. Disse kommer jeg definitivt til å savne, og takker for den tilliten de har vist meg gjennom disse årene.

– Jeg har ingen planer om å flytte fra byen, tvert imot. Jeg er en utpreget selger og håper å finne noe å holde på med innen salg, sier Kossmann.