Etter presentasjoner der blant andre campussjef Per Gunnar Johnsen ved studentsamskipnaden fortalte om tilbudene som finnes ved å studere i Harstad samt hvilke planer som foreligger om store utbygginger, var det mange av de fremmøtte som likte det de så og hørte

Varierte tilbud

Peder Molund, Andre Forsgren, August Lind-Hansen og Sawa Feler, alle elever ved idrettsfag på Rå videregående skole, var blant dem som var imponert over tilbudene ved UiT Harstad.

– Utrolig hvor mange varierte tilbud de kan friste med, og ikke minst de planene de har for fremtiden.

– Vi skal alle inn i Forsvaret etter at vi er ferdige på videregående, men ut ifra det vi opplevde i dag er det absolutt fristende å se på mulighetene for å studere her i Harstad, var omkvedet blant alle de fire elevene.

Plass til 600 personer

Dersom planene om å realisere utbyggingen som er tenkt lagt til området der dagens parkeringsplass er, blir realisert, vil denne bygningen inneholde blant annet studentboliger, nye lokaler for Ludo bar og scene med plass til inntil 600 mennesker, og et eget treningssenter.

Disse planene var det som imponerte de fire ungdommene mest.

Konsertsal ikke et drawback

– Alle oss elsker å trene, derfor vil det være perfekt for oss med muligheter for dette på skolen. – At det også blir en egen konsertsal er heller ikke noe drawback.

– Så får vi se om et par års tid når vi er ferdige i militæret hvor langt de er kommet med disse planene.

– Men det vil utvilsomt gjøre det mer fristende å studere her dersom dette er på plass, eller under bygging sier de fire.

videregående elever: Elever fra Heggen, Rå, Stangnes videregående skoler fikk presentert ulike tilbud son finnes ved UiT Harstad. Foto: Andreas Isachsen