Sammen med Per Pedersen har han bistått Gudissa i forhold til byråkratiet. De to har fordelt oppgavene mellom seg. Pedersen har skrevet søknadene til UNE og UDI mens Bjørkelund har hatt kontakten med kommunen.

– Jeg må berømme alle som har hjulpet. Mottaket i Kvæfjord stilte med bil slik at vi fikk transportert Gudissa og tingene hennes fra Borkenes til leiligheten i St. Olavs gate. Fra et nedlagt mottak i Harstad fikk vi komfyr og vaskemaskin, og fra mottaket i Kvæfjord fikk hun med seg kjøleskap og seng. Så kollapset senga under demontering, og da stilte Hjelpemiddelsentralen straks oppe for å hjelpe. Alle har vist en fantastisk vilje til å hjelpe den gamle damen som har opplevd så mye vondt i livet, sier Bjørkelund.

Han roser også boligkontoret i Harstad og NAV som ordnet med leilighet til Gudissa i løpet av få timer.

Per Pedersen søkte 25. mai i fjor om oppholdstillatelse for Gudissa. Etter flere purringer, krav om dokumentasjon og legeattest, fikk etiopiske Gudissa oppholdstillatelse 16. februar.

– Vi ble bedt om å sende en oversikt over Gudissas nettverk i Etiopia, men hun har ingen der lenger. Hun vet ikke engang om barna hennes lever, sier Pedersen

De to er veldig fornøyd med at helsetilstanden til Gudissa er blitt betydelig bedre. Nå får hun også tilgang på helsehjelp hvis hun har behov for det.

Gudissa bodde en periode i en mørk og trekkfull kjellerleilighet i nærheten av sentrum. Der ble hun enda sykere. Hun ble traumatisk og ville bare dø. Da hun ble flyttet over til Vågsfjord og senere Kvæfjord mottak ble kvinnens helsetilstand betydelig bedre.

– Nå har jeg fått lyset tilbake i livet mittt. Jeg opplever stor glede. Jeg kan se ut vinduet, se folk som går forbi, sa Gudissa da Harstad Tidende besøkte henne på Vågsfjord mottak.

Nå har hun fått en lys, trivelig og varm leilighet i første etasje i en bolig. Gudissa kan uten problemer gå ut og se lyset.

– Hun har virkelig blomstret det siste året, og det er gledelig, sier Kjetil Bjørkelund.