I skarp konkurranse med Vakre Vene, Bark spiseri og bar, Elinstallatøren og Harstad Bryggeri, falt valget på bedriften som ble startet for 30 år siden av Nils Kristian Johansen, Roger Moe og Bjørnar Jørgensen.

Næringslivsprisen i Harstad ble innstiftet i 2009 av Sparebanken Nord-Norge og Harstad kommune i samarbeid med Harstadregionens næringsforening, hvilket betyr at den i år ble delt ut for 10. gang.

Kraft og pågangsmot

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

– Å lykkes i næringslivet handler ofte om å bygge stein på stein – igjen, og igjen – og aller helst mot nye høyder. Men like mye handler det om å ha kraft og pågangsmot når det røyner på, og når løftene blir tunge.

– Men det handler også om å være strategisk. Være offensiv, se muligheter og sette grabben i dem når anledningen byr seg. Et større prosjekt noen mil fra Harstad synliggjør nettopp disse kvalitetene ved årets prisvinner.

Nytenking

– Grav deg ned i tide, heter det i en fjellvettregel. Og uten sammenligning for øvrig; Det er det denne virksomheten gjort. Bokstavelig talt – men kun med positivt fortegn.

– Med nytenking, ikke minst innenfor ledelse, leder årets prisvinner også an i en bransje som i stor grad har blitt oppfattet som mannsdominert, satt og konservativ.

Har satt solide spor

Dette er historien om en virksomhet som bokstavelig talt startet på bar bakke, og som måtte leie utstyr for å få utført sitt aller første oppdrag. I dag, i sitt 30. år, har bedriften 60 ansatte, og i 2017 var omsetningen på 120 millioner kroner.

– Gjennom en rekke store, men også mindre oppgaver, har bedriften satt solide spor etter seg i sin hjemby- og kommune, men også langt utover Harstadregionens grenser.

Langt og solid liv

– Med slagordet «Alltid til å stole på» legger bedriften listen høyt, men ambisjonen borger også for et langt og solid liv i Harstad og regionens næringsliv.

– Vinneren av Næringslivsprisen 2017 er Harstad Maskin!

Næringslivsprisen i Harstad skal være en utmerkelse til en bedrift eller virksomhet som har utmerket seg gjennom:

-Trond Bottolfsen. UiT Harstad,

Kjersti Karijord Smørvik, UiT Harstad, Lasse Hagerupsen, Sparebank1, Bjørn Akselsen, Harstad kommune, Kjell Rune Henriksen, Harstad Tidende, Ole - Jonny Korsgaard, Harstadregionens Næringsforening.