Det er firma Arctic Eiendom Harstad AS og Lars Nyborg som står bak etableringen av dette leilighetsprosjektet, som ifølge Nyborg er det første i sitt slag i Harstad med spesielt fokus rettet mot unge førstegangsetablerere.

10 av 22 allerede solgt

– Vi har lenge hatt planer om å realisere et prosjekt med leiligheter tilrettelagt for unge mennesker som ennå ikke har fått innpass på boligmarkedet.

– Prosjektet vil bestå av i alt 13 toroms leiligheter, det vil si med ett soverom, samt 9 treroms med to soverom.

– Størrelsen på leilighetene vil variere mellom 40–100 kvadratmeter, der prisene variere fra rundt to millioner til den dyreste på rundt 5,2 millioner.

– Leiligheten på 100 kvadratmeter er allerede solgt, og totalt har vi per i dag solgt 10 av de 22 leilighetene, 7 av disse til unge kjøpere, forteller Nyborg.

Skape et miljø for unge

– Før vi gikk i gang med dette prosjektet spurte vi oss hvem har kjøpekraft, men ikke har fått muligheter å kjøpe seg inn i boligmarkedet, og hvordan skal unge komme seg inn på dette markedet.

– Vi bestemte oss raskt for å stase på et leilighetsprosjekt der målet var å skape et miljø for unge, enslige, single og småbarnsfamilier i en tidlig etableringsfase.

(saken fortsetter under bildet)

beliggenhet: Utsikt og solforhold blir ikke mangelvare for de som velger å bosette seg i Per Aas gate. Skisser: Arctic Eiendom

– Det mener jeg vi har klart med dette prosjektet som inneholder det mest av det som kreves av en moderen leilighet i dag, sier Nyborg og legger til:

– Men også andre aldersgrupper er naturligvis velkommen. Vi har allerede fått henvendelser fra eldre mennesker som ønsker å se på muligheten for å etablere seg her, sier han.

Ikke på akkord med innholdet

– Vi har i tillegg gjort det som er mulig for å redusere kvadratmeterprisen, og ser at med tiltakene vi har gjort har vi klart å presse denne til et sted mellom 10–20 prosent under det andre opererer med.

(saken fortsetter under bildet)

leiligheter: Lars Nyborg viser her området i Per Aas gate 4–6 der Arctic Eiendom Harstad AS ønsker å reise et leilighetsbygg med 22. leiligheter.

– Dette har vi klart uten å gå på akkord med innhold og kvalitet, da også disse leilighetene kan tilby parkering, eget sykkelparkeringsrom, boder og heis opp til leilighetene.

– Også kravene til egne lekearealer er innfridd, sier Nyborg.

Les også: Disse tomtene og boligene skiftet eiere i februar