– Det er så hardt på bakken at kommunen risikerer å ødelegge løypemaskinen hvis det kjøres spor nå.

Det sier Trond Welde, Einar Munkvold og Eli- Jeanette Olsen i Harstad kommune. De får daglig meldinger fra misfornøyde skiløpere som savner bedre skispor i Folkeparken.

– Vi har knapt opplevd en mer snøfattig vinter, sier Munkvold. Han er like fortvilt som skiløperne, og skulle gjerne ha kjørt ferske, fine skispor i det fire mil lange løypenettet som utgjør Folkeparken.

Fare for utstyr

– Vi har gjort forsøk, men bakken er så hard at vi er redd belastningen på utstyret som oppstår skal påføre løypemaskinen skader. Vi klarer heller ikke å legge nok trykk på løypemaskinen til at den bryter gjennom snøen og isen og lager gode spor. Skal vi klare det, må vi kjøre mange ganger, med fare for å ødelegge utstyret, sier Eli- Jeanette Olsen.

Trioen ber om forståelse fra publikum. De får stadig meldinger og telefoner fra brukere som mener at de kommuneansatte ikke gjør jobben sin.

– Det er knapt noen som har kjørt så mye spor som oss. Vi la sporene til Hinnøyløpet, og vi har kjørt spor til alle mesterskapene i kommunen, så vi kan jobben vår. Men vi ber om forståelse når vi mener at forholdene er slik at vi ikke kan kjøre spor, sier Trond Welde.

Snøfall

Folkeparken har mindre snø enn for eksempel Kvæfjordeidet. I tillegg går nesten 80 prosent av brukerne på beina, noe som bidrar til at løypene blir mye hardere enn i Kvæfjord.

­– Det er fullt mulig å gå på ski i Folkeparken slik forholdene er nå, men det som kan hjelpe for at vi kan legge bedre spor, er enten snøfall eller at det blir såpass mye varmere i været at løypene ikke blir så harde, sier Munkvold.