Pedersen har sittet seks år i landsstyret i Norsk bobilforening og er leder av region nord i samme forening.

– Da beslutning kom om å legge årets bobiltreff til Norge bestemte jeg meg for å fighte knallhardt for å få arrangementet lagt til Harstad.

– Flere andre steder i landsdelen, blant andre Målselv og Tromsø, ønsket også treffet lagt til sine kommuner, i tillegg til en rekke steder i Sør- Norge. Jeg var ikke så rent lite kry og stolt da valget til slutt ble hjembyen, forteller Pedersen.

En rekke henvendelser

– Siden har jeg mer enn en gang begynt å lure på om dette var lurt. Den fullstendige mangelen på interesse og entusiasmen fra den politiske ledelsen i kommunen har rystet og skuffet meg enormt.

– Jeg har sendt en rekke henvendelser på e-post til ordfører Marianne Bremnes, uten engang å få svar, annet enn en gang at hun ikke hadde tid, og videresendte e-posten til varaordfører Maria Serafia Fjellstad. Heller ikke hun har respondert, sier en tydelig skuffet Pedersen og legger til:

– Vi håper i det minste at ordføreren kan sende en hilsning i vårt magasin som skal distribureres til de nordiske landenes medlemmer.

Reagerte umiddelbart

Nordisk bobiltreff arrangeres i samarbeid med bobilforeninger i alle de nordiske landene. Til årets arrangement regner man ifølge Arnold Pedersen med at det kommer minimum 500 bobiler, og ett sted mellom 1000-1500 tilreisende.

– Vi har lagt opp til et omfattende program for de mange tilreisende mens de er her. Vi tok kontakt med kvæfjordordfører Torbjørn Larsen som umiddelbart reagerte og inviteret oss til et møte for å vise hva kommunen kunne bidra med.

– Det blir blant annet en omvisning ved Trastad samlinger pluss en midnattssoltur til Nupen, der vi håper på en spektakulær solnedgang i havet, forteller Pedersen.

Spennende program

– Jeg fikk tips fra en kollega ved Sjøkanten senter om å ta kontakt med næringssjef Bjørn Akselsen i kommunen. Siden da har snøballen begynt å rulle

– Gjennom dialogen vi har hatt med Akselsen og næringsrådgiver Per-Åge Nygård i Harstad kommune pluss Jan Erik Kristoffersen i Visit Harstad, har vi sydd sammen et spennende program også for de som ønsker å ta det Harstad har å by på nærmere i øyesyn, sier han.

Ikke av vrangvilje

Ordfører Marianne Bremnes beklager på det sterkeste at Pedersen ikke har fått svar på e-postene hun har mottatt.

– Dette beklager jeg, men jeg kan forsikre om at det er ikke av vrangvilje det har stoppet opp med kommunikasjonen.

– Jeg er glad for å høre at dere har hatt kontakt med administrasjonen og at planleggingen av det praktiske går greit.

– Enten kommer varaordfører Maria Serafia Fjellstad eller jeg til å stille opp ved åpningen, sannsynligvis blir det varaordfører da jeg har ferie i den aktuelle perioden.

– Og dersom det er ønskelig med en hilsen i et program for bobiltreffet, så gjør jeg selvsagt gjerne det.

– Vi ser frem til å ha dere her i sommer, og regner med at dere skaper liv og røre i byen under siste helga av Festspillene, sier Marianne Bremnes.

bobiltreff: Fra 28 juni til 1. juli vil mer enn 500 bobilentusiaster innta Harstad med base ved Stangneshallen. Foto: Andreas Isachsen
velkommen: Ordfører Marianne Bremnes beklager kommunikasjonssvikten og ønsker alle tilreisende til bobiltreffet velkommen til byen. Foto: Arkivfoto: Frank R. Roksøy.