To storband spiller i Harstad:

Byr på ballroom-stemning

Ervik storband i gang med nytt prosjekt, denne gang for å fremme storbandmusikken i regionen.

STORBAND: Ervik storband og Vesterålen storband byr på et vidt og spennende repertoar i Nordic Hall neste uke. Arkivfoto  Foto: John H. Storhaug

nyheter

Det skjer i samarbeid med Vesterålen storband fra Sortland.

– Det er første gang vi samarbeider med vesterålingene for å fremme storbandmusikken, forteller leder Tor Kristian Hals i Ervik storband.

Vesterålen storband kommer til Harstad 17. mars. Sammen arrangerer de en storbandkveld i Nordic Hall samme kveld.

Ballroom

Her blir det kjente og ukjente storbandslagere fra mange ulike sjangere.

– Vi prøver å skape ballroom-stemning, så det er ikke bare en ren konsert, men vi har også et dansegulv. Flere danseglade har allerede meldt sin interesse, men for all del, det er ikke et must å danse. Man kan gjerne bare sitte og nyte musikken, sier Hals.

– Når det gjelder repertoar, er det så variert at det nesten ikke kan beskrives med noen få ord. Det er alt fra gamle Sinatra, Glenn Miller, Duke Ellington - slagere til mer moderne musikk av Michael Bublé, Chicago, Earth Wind & Fire og Tower of Power. Vi kan også love noen artige svensktoppslagere i fargerike arrangementer, sier han.

Vokser ikke på trær

Bandene spiller i fire sett, som det kalles. Først starter gjestene, så fortsetter Ervik. Og så gjentar man det hele igjen.

– Det blir musikk med ei besetning som består av trompet, tromboner og saksofon, og full komprekke gitar, bass og trommer, sier Hals.

– Så har vi to sangere fra Bel Chorus, Owe Krolmanis og Kenneth Leiknes, i tillegg til Grete Wærness fra Drops.

Tor Kristian Hals mener folk bør kjenne sin besøkelsestid.

– Ervik er det eneste storbandet i Harstad. Vesterålen er også alene der. Storbandene vokser ikke på trær, så det blir heller ikke så ofte det arrangeres sånne typer arrangement, sier han.