Bjarkøy-/harstadværingen Ruben Markussen (22) ga i oktober ut låten «Walls». Nå har han laget en nedstrippet akustisk versjon.

– Denne versjonen er mer rolig og avslappet. Den er mer for å slappe av og høre på, sier Ruben Markussen, som går under artistnavnet Ruben.

Fredag ved midnatt kom låten på Spotify, og mandag formiddag hadde over 40 000 hørt den. Originalversjonen kom ut oktober 2017, og har lenge ligget på topplista på Spotify. Låten gikk inn i Topp 50 på Spotify i november 2017, hvor den peaket på #6 og ligger i skrivende stund på #15.

– Mange syntes teksten passer bedre til en nedstrippet versjon. Det er ikke mye attitude i låten, og jeg fant ut at det passet bedre til akustisk, forteller han.

Originalversjonen har passert 12 millioner streams på Spotify og har allerede begynt å gjøre seg bemerket hos våre skandinaviske venner – topp #51 i Sverige + P3 listing og topp #54 i Finland.

Gode tilbakemeldinger

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger og delinger på Instagram. Mange synes den er kjempefin, og de liker å slappe av til den, forklarer han om den nedstrippede versjonen.

Det var i januar 2017 ideen til originalversjonen kom. Han var da student i Los Angeles, der han utviklet seg som uavhengig artist.

– Jeg skrev og produserte låta helt selv. Jeg hadde små ideer spilt inn på telefonen, og så dro jeg til studio og la over noen akkorder. Jeg brukte litt tid på teksten, og det er noe jeg fokuserer veldig på. Jeg tenkte aldri på at å lage en låt som skulle komme på topplista, understreker han.

Markussen spilte blant annet på Bakgården 2017 og har gitt ut fem singler, som lenge har nådd høyt på spillelista på Spotify.

På hjemmebane

Ruben overrasket mange i Bakgården sist sommer. Han fikk den i mange tilfeller tvilsomme æren av å åpne festivalen. Ofte er det svært glissent når første artist entrer scenen, men denne kvelden strømmet publikum inn på arenaen i hundretalls.

Ifølge vår anmelder fikk de oppleve en Ruben i storform, som fremsto som svært scenevant og ikke minst med en energi og kroppsbevegelser som man svært sjelden ser på en scene i Harstad.

«Og når også flere av låtene viser en artist som absolutt har noe å fare med, ble det første møtet med en for mange helt ny artist både overraskende og oppløftende bra. Det er all grunn til å tro at Ruben har en fremtid som artist, og at de vi fikk oppleve torsdag bare er begynnelsen på en musikkarriere,» sto det i Harstad Tidendes anmeldelse.

BAKGÅRDEN: Ruben ligger fortsatt i Spotify-toppen. Nå kommer en ny versjon av Walls. Foto: Birk Arvola Foto: Picasa