– I desember sa jeg opp jobben i Peer Gynt, og oppsigelsen er på seks måneder, sier Iren Reppen.

Nå er planen til Reppen å turnere landet rundt med forestillingen «Prisen». Ifølge Riksteateret gjenstår 39 forestillinger.

Hun har i snart fem år vært kunstnerisk leder i Peer Gynt og tidligere vært teatersjef i Hålogaland Teater i perioden 2009 til 2012.

Mange tilbud

Reppen avslører ikke mye, men hun sier at retningen skuespiller er den rette veien å gå.

– Jeg har fått mange forskjellige tilbud. Alt er skuespiller-oppdrag. Foreløpig vet jeg ikke hva jeg skal gjøre til høsten.

Hun legger til:

– Vi er veldig lojale i yrket, derfor kan jeg ikke si noe om hva jeg skal gjøre til høsten før dette er bestemt, sier hun

Ny festspilldirektør?

Den 19. desember ble det kjent at festspilldirektør Maria Utsi forlenger ikke åremålet når det går ut etter gjennomført festival i 2019. Foreløpig har Reppen ikke tatt stilling til om hun skal søke på denne stillingen.

«Prisen» er et stykke av Arthur Miller, som handler om to brødre som ikke har sett hverandre på 16 år. Brødrene har satset forskjellig i livet. Den ene på familie og den andre på karriere. Nå møtes de for første gang, og arven etter foreldrene skal fordeles.

Tidligere skrev Harstad Tidende at både Klassekampen og NRK har hentet fram ovasjonene – og VGs anmelder skriver at det er «en sann svir [ ...] å se ringreven Helge Jordal i manesjen igjen».

– Det jeg personlig syns gjør stykket ekstra interessant, er nærheten til sentrale temaer i dagens samfunn. Vårt Land setter fingeren på det i sin anmeldelse: «Her peiler Miller inn på store temaer som ansvar og frihet. Der spørsmålet om selvrealisering eller nødvendigheten av å ta ansvar for sine nærmeste, ikke nødvendigvis har ett klart fasitsvar, sier Vera Ridderseth, markedsansvarlig i Harstad kulturhus.

SA OPP: Iren Reppen sa i desember opp jobben som kunstnerisk leder i Peer Gynt AS. Nå vil hun fortsette karrieren som skuespiller på heltid. Foto: Ronald Johansen